2018. január 7., vasárnap

LENNIE KELL EGY PONTNAK, AHOL AZ ELVAKULT, ÖNKÉNT VÁLLALT IDIOTIZMUS ALULMARAD A JÓZAN ÉSSZEL SZEMBEN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.01.07. 


Jó reggelt kívánok! A nehezén már túl vagyok, mehetek vissza aludni. A frásztól a pánikig terjedő skálán már végigrohangáltam, mire kivilágos kivirradt lett, úgyhogy tulajdonképpen már kellemesen lefáradtam. Ennek tudatában kell ma engem felelősségre vonni bármiért is. Ez inkább a kollégáknak szól, mint a nagyérdeműnek, de jobb, ha hivatalosan is állást foglalok erről, hátha a nyilvánosság ereje majd jól megvéd. Kivételesen nem migránsoknak álcázott turistákat láttam Cegléd utcáin, csak a számítógépem döntött úgy, hogy még szivatóval sem akar elindulni a vasárnap reggel örömére. Aztán addig melengettem, ameddig megadta magát.

Úgyhogy máris témába helyeztem magunkat frászügyileg, erről ma reggel két idegroham között olvastam egy jó kis posztot. Nem arra a tegnapi sajtóértesülésre gondolok, miszerint Pintér Olajszőkített Sándor örökzöld orbánista belügyminiszter elvtárs – a főnökével ellentétben – megunta a dicsőséget és a választások után visszavonul, azaz nem vállal újabb megbízatást. Ez egyáltalán nem ijesztő és félelmetes, hacsak az nem, hogy találhatnak a helyére még egy nála is kártékonyabb utódot. Azért remélhetőleg megpihenése nem lesz egyenértékű azzal, hogy következmények nélkül örökre eltűnik a süllyesztőben, mintha nem is lett volna, és évtizedes rombolása a feledés jótékony homályába merül. Hanem az történt, hogy ezen a héten derült ki: a BBC és a Netflix Trójáról készülő új sorozatában fekete színész játssza többek között Zeusz és Akhilleusz szerepét. Nem mondom, hogy ez egy teljesen szokványos megoldás, mármint az, hogy a görög istent egy fekete színész játssza el, de a propagandamédia szakmunkásai egyenesen rohamot kaptak és felvázolták a sötét jövőt:

Vajon az István, a király újragondolásába már az is beleférne, hogy István fekete, esetleg mondjuk román volt? Vagy egy új Egri csillagokban Dobó Istvánról kiderülne, hogy ő is muszlim volt, mint az ellenfelei? Talán eljutnánk oda is, Széchenyi István nő volt.


Ezt a dilemmát képzeljük el, amikor a Fidesz szarlapátolója, aki egyébként egy olyan kormányt támogat önkritikátlanul, amelyik folyton kikéri magának a rasszista, antiszemita, homofób és egyéb vádakat, azon morfondírozik, hogy románnak, vagy négernek lenni nagyobb gáz. A tragédia az, hogy ezek a szellemi árvízkárosultak semennyire nem érzik a súlyát annak a pusztításnak, amit maguk körül végeznek ezekkel a nyomorúságos, jól fizetett hergelő szólamokkal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.