2018. január 6., szombat

MAGYAR GYÖRGY: ITT MÁR A LÁTSZATRA SEM ÜGYEL SENKI

MAGYAR ÜGYVÉD BLOG
Szerző: Magyar Ügyvéd
2018.01.06.


A politikusoknak és a hozzátartozóiknak is lehet saját vállalkozása, s ezzel önmagában nincs semmi baj. Jó lenne azonban, ha mindenki kiterítené a lapjait, és akkor nem lengené be a gyanú árnyéka például a kormánytagok, parlamenti képviselők vagy rokonaik egyes üzleti tranzakciót. 

Nem tudni milyen forrásból, de egyre nő Kósa Lajos rokonainak vállalkozásbirodalma – írta a Népszava. A miniszter nyugdíjas édesanyja két esztendeje egy mátészalkai sertéstelep felét vette meg. Ugyancsak jó időpontban lépett, mert a korábban is a politikus rokonainak érdekeltségébe tartozó cég még éppen el tudott indulni egy állami pályázaton, amin 123 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert.

Kósa felesége pedig egy céget vett meg igen olcsón: tavaly tavasszal vásárolt meg egy olyan vállalkozást, amelynek bár bevétele évek óta nincs, de 139 millió forintos eszközállománnyal rendelkezik. Az ár állítólag hatmillió forint volt, az eladó pedig a nyugdíjas szövetkezetek létrehozásának ötletadó gazdája, s erről szóló törvénytervezetet meg éppen a fideszes politikus nyújtotta be a parlamentnek.

Kósa Lajos szerint mindehhez senkinek semmi köze, hiszen az édesanyja és a felesége nem közszereplő. Így azt sem tudni, hogy egy nyugdíjas bölcsődevezetőnek vagy a politikus párjának honnan volt pénze efféle üzleti tranzakciókra, s persze arra sincs válasz, a sertéstelep miért éppen most nyert el százmilliós nagyságrendű támogatást.

Mindezzel kapcsolatban a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában kérdezték pénteken Magyar Györgyöt (a beszélgetést itt hallgathatják meg 11 perc 35 másodperctől). Az ügyvéd szerint ezek a jelenségek is azt mutatják, hogy Magyarország már nem jogállam, legfeljebb annak látszik.

A politikusoknak és a hozzátartozóiknak is lehet saját vállalkozása, s ezzel az ügyvéd szerint önmagában nincs semmi baj. Jó lenne azonban, ha mindenki kiterítené a lapjait, és akkor nem lengené be a gyanú árnyéka például a kormánytagok, parlamenti képviselők vagy rokonaik egyes üzleti tranzakciót.

Nálunk azonban a vagyonnyilatkozati eljárásnak sincs semmilyen érdemi jogkövetkezménye, tehát mindenki úgy hazudik, ahogyan akar. Hiszi például valaki, hogy a miniszterelnöknek a feleségével közös számlán – legalábbis a 2017-es bevallása szerint – 742 ezer forintja van, s a két ingatlana mellett semmilyen más vagyonnal nem rendelkezik?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.