2018. január 7., vasárnap

MAGYARORSZÁGON NINCS DIKTATÚRA ÉS MEGFÉLEMLÍTÉS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ BLOG
Szerző: H. A.
2018.01.07.


...A babérkoszorús keresztények, akik azon elfelejtettek vinnyogni, hogy egy hétgyermekes családapát mindenféle előzetes indok nélkül karácsony előtt elbocsátottak a munkahelyéről, Isten segedelmét kérik Márki-Zay Péterrel szemben. Mert mást nem tehetnek. Mert ez a Fidesz igazi arca: az ájtatos hazudozás, lejáratás, az ellenséggyártás, rágalmazás, hírbe hozás, ellehetetlenítés, kirúgás, kamerákkal figyeltetés. Amire most nem térek ki részletesen – ez sem kapcsolódik semmihez, csak úgy eszembe jutott -, hogy a lakosság nemzetbiztonsági okokra hivatkozó széleskörű megfigyelése ügyében például

az Emberi Jogok Európai Bírósága kifogásolta, hogy a TEK mindenféle jogi korlátozás nélkül rendelkezik bárki megfigyelésének lehetőségével. Erre reagálva az Orbán-kormány módosította a TEK-ről szóló törvényt, de a változtatás csak a jövő évi választás után lép életbe (Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem professzora).

Egyébiránt biztos vagyok benne, szó nincs arról, hogy meg akarnák figyelni a Párt pillanatnyilag legádázabb hódmezővásárhelyi ellenségét (aki nem mellesleg változatlanul bizakodó arra nézve, hogy a Fideszben is vannak jó emberek, akiknek van lelkiismeretük, és akik nem teljesítenek akármilyen utasítást), egyszerűen csak szívükön viselik a sorsát és védeni szeretnék illetéktelen emberek zaklatásától. Irónia felfüggesztve.

Azt hiszem, a legfontosabb mégis az – ami egyáltalán nincs ellenemre -, hogy a Fidesz egyik, vagy talán legerősebb fellegvárában a Fidesz sarokba szorított patkányként, már-már áldozatként vicsorog. Lázár elvtárspajtáskartárs nem maradhat alul ebben a küzdelemben, ezért az anyját is eladja majd, ha arra lesz szükség. És bár – legyünk őszinték – a fiatal, konzervatív, nem pártkatona, naiv idealistának tűnő értelmiségi Márki-Zay kiállása leginkább szélmalomharcot sejtet, és bár a Fidesz enyves keze bármeddig elér, az azért világosan látszik: e fideszes sikertörténet árnyékos oldalán vastag elégedetlenségi hullám hömpölyög egyelőre láthatatlanul.

Ezért bármennyire lejátszottnak is tűnik ez a meccs, valójában nem az. Mert a hódmezővásárhelyi nemzeti-keresztény önkény is csak addig tartható fenn, ameddig elég sokan rá nem döbbennek arra, hogy ez nem kőbe vésett, a kötelező megalkuvással tudomásul veendő állapot. Ha elég sokan rájönnek arra, hogy ott, ahol egy hétgyermekes, az egzisztenciáját és gyerekei jövőjét kockáztató embernek már nincs veszítenivalója, kiáll helyettük is, és vállalja a mocskot, szennyet, ott nekik, megfélemlítetteknek is kutya kötelességük felemelni a fejüket, félretenni a félelmeiket, kiegyenesíteni a hátukat és a szavazófülke magányában nemet mondani a helyi nagyurak zsarnokságára. És nem érdekes, hogy egy csontfideszes közgyűléssel a háta mögött mit tud tenni az esetleges választási győzelem esetén, hanem hogy nem a lehajtott fejű, engedelmes jobbágyok vannak az urakért, hanem fordítva.

Szerintem Márki-Zay Péter mellett minden jóérzésű embernek kötelessége kiállni. Azoknak a fideszes szavazóknak is, akiket pontosan ugyanúgy semmibe vesznek Hódmezővásárhelyen, mint bárki mást, aki soha nem szavazott Lázár Jánosra. A Fidesz pedig akkor tenné a legjobban, ha nem hányja szembe saját magát és napi 24 órában fennhangon óbégatott elveit azzal, hogy egy keresztényi életvitelű, családos emberen köszörüli a nyelvét csak azért, mert nem fogja be a száját, és nem tűri csendben, hogy porig zúzzák a városát. Most lenne itt az ideje bizonyítani, hogy ez a családbarát keresztényi mantra nem csak mézesmadzag az ájultra hülyített híveknek. Illúzióim nincsenek, úgyhogy erőt, tartást, kitartást, intellektuális bátorságot és bölcsességet kívánok Márki-Zay Péternek ehhez a küzdelemhez. Nem lesz egy leányálom. Már most sem az.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.