2018. január 3., szerda

MÉG CSAK HÁROM NAP TELT EL AZ ÉVBŐL, DE MÉSZÁROS LŐRINC MÁRIS TAROL

MÉRCE
Szerző: DIÓSZEGI-HORVÁTH NÓRA / K-MONITOR
2018.01.03.


Ha közbeszerzésekről van szó, nincs megállás, Mészáros Lőrinc 2018-ban is tarol.

A K-Monitor szúrta ki, hogy újabb győztest hirdettek a 2012-2020-as uniós költségvetési ciklus talán leggyanúsabb tenderén:

2,7 milliárdért csatornázhat az EuroAszfalt a Mészáros és Mészáros Kft.-vel konzorciumban.

Maga a víziközműépítési tender egyébként már a kezdetektől meglehetősen kétesnek tűnik, nem véletlen, hogy az Európai Bizottság és az Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) is vizsgálta, méghozzá nem túl biztató eredménnyel: az ellenőrök szerint 69 érvényes ajánlatból 62-t ki kellett volna zárni a közbeszerzési kiírás szerint, mert nem teljesítették pontosan a mintafeladatot, kizárásuk elmulasztása pedig törvénysértés. A 24 nyertes közül csak 4 olyan volt, amely érvényes ajánlat alapján nyert, így a keretmegállapodások döntő többségét érvénytelen ajánlatok alapján kötötték meg. Eközben egy cseh hátterű konzorciumot éppen arra hivatkozva zártak ki a pályázatból, hogy a kiírásban szereplő mintafeladatban hibázott.

420 milliárdos összegről van szó, amiből Mészáros Lőrinc már harapott egy nagy karéjt korábban is, hiszen van olyan régió, ahol a saját cége, máshol viszont a Magyar Vakond és a Hódút Kft. nyert, melynek tulajdonosa, Varga Károly Mészáros tulajdonostársa más társaságokban, most pedig hozzácsapták még ezt a 2,7 milliárdos csatornázást is…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.