2018. január 12., péntek

MÉG MINDIG HÜLYE VAGY, EU - GYERE MÁR IDE, TE BAROM, VAGY KÉRDEZZ MEG VALAKIT!

SZTÁRKLIKK
Szerző: CEGLÉDI ZOLTÁN
2018.01.12.


A furfangos-leleményes magyar ügyeskedésre büszkén, összekacsintva osztogatják már napok óta a nyugotszenterzsébeti buszmegállóról szóló cikket, merthogy az EU ugye buszmegálló építését nem támogatja, kilátóét még igen, hát baranyai barátaink az uniós pénzből építettek egy "kilátót", ahova be lehet állni, ha esik az eső, és pont ott áll meg a busz.

Félretéve, hogy ugyanezt az ügyeskedést antiszemita polgártársaink a zsidóságnál vádként, a magyaroknál meg erényként szokták azonosítani, szögezzünk le két dolgot: egyrészt, és ez mindenki számára egyértelmű, itt épp arra vagyunk büszkék, hogy átvertük az EU-t. Nagy fel! Másrészt viszont az Európai Unió, és ezt muszáj félévente leírni, egy ignoráns barom.

Azt ugyanis tényleg nehéz vitatni, hogy az EU-s pályázatok kiírói pont úgy tekintenek Magyarországra, mint egy átlagosan hegedűszsuzsoid újlipótvárosi bármire a "Budapest pirossal áthúzva" tábla után. Ott a vidék, a Kert-Magyarország, termeljék meg a mini-háztájiban a kilokalóriát, nekem is van balkonparadicsomom a Pozsonyi úton, hát meg a kilátó, hogy nééééézéééék, néééézééék a szíp tájat! 
Anyádat.

És nem tanulnak semmiből. Jó kilenc éve lett botrány abból, hogy 40 centis kilátót építettek 40 milliós uniós forrásból Bodrogkeresztúron. Sebaj. Tyukodon 2013 óta 11 (tizenegy!) kilátó épült, jó részüket a gaztól meg se lehet közelíteni, de 264 milliós uniós pénzt el lehetett rá költeni. Most meg itt van Nyugotszenterzsébet, ahol, adjuk meg, egy hasznos dolog, buszmegálló épült, de megint csak: kilátónak álcázva...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.