2018. január 9., kedd

MEGINT DRÁGULT A KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SPORTCSARNOKA

ZOOM
Szerző: ÁBRAHÁM AMBRUS
2018.01.09.


Ezúttal csaknem 700 millióval emelték meg az árat, ezzel már közel egymilliárddal drágább a létesítmény, mint eredetileg.

Megint drágul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új sportcsarnoka, ráadásul nem is kicsivel. Most nagyjából 700 millió forintot csapnak hozzá a fejlesztési büdzséhez. Ennek következtében a munkák költségei már csak kicsivel maradnak el a 6,3 milliárd forinttól – derül ki az Európai Uniós közbeszerzési értesítőn közzétett módosításból. A megjelent dokumentumok szerint a sportcsarnok és kapcsolódó létesítmények megvalósítására kötött vállalkozási szerződés összegét „kiegészítő munkákra tekintettel” módosították.

Ezzel immár jelentékeny áremelkedés volt az épület esetében. Az eredeti összeget ugyanis egyszer már korrigálták, nem is olyan régen, még október közepén. Akkor 300 millió forintot csaptak hozzá a 5,2 milliárd forintos „induló összeghez”.

A mostani módosítás immár azt jelenti, hogy a NKE sportcsarnoka csaknem egymilliárd forinttal drágábban készül el, mint amely összegre az eredeti kontraktus szólt.

Az Orczy parki beruházás kivitelezője egyébként az a Market Építő Zrt., amely a Duna Arénát és egyébként a Ferencváros új stadionját is építette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.