2018. január 27., szombat

MESSZIRE KELL VINNI MAGYARORSZÁGOT A FIDESZES RÉMÁLOMTÓL

VÁROSI KURÍR - VOKS2018
Szerző: Városi Kurír
2018.01.27.


A Párbeszéd és az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint a két párt olyan közös hazát szeretne, amelynek legfontosabb pillére az együttműködés.

Gyűlöletkeltés és megosztottság nélkül

Karácsony Gergely, aki a Párbeszéd társelnöke, szombaton Budapesten, a pártja ötödik születésnapja alkalmából tartott taggyűlésen hangsúlyozta, szeretnék Magyarországot messzire vinni a fideszes rémálomtól, a Nyugat, az igazságosság és a tudás társadalma felé. Nagyon messzire szeretnék vinni Magyarországot a gyűlöletkeltés politikájától, a megosztottságtól.

Kitért arra, hogy a Párbeszéd és az MSZP messziről indult egymás felé. Az MSZP együtt született a harmadik magyar köztársasággal, amelynek egyik legfontosabb pártja volt – mondta. Hozzátette: a Párbeszédet a harmadik magyar köztársaság válsága miatt alapították azzal a céllal, hogy a jövő Magyarországát az együttműködésre építsék.

Közölte, az MSZP óriási lépést tett, amikor legerősebb ellenzéki pártként nem csinált presztízskérdést abból, hogy elfogadja egy kisebb párt politikusát listavezetőként.

Karácsony Gergely szerint egy baloldali szociáldemokrata és egy baloldali zöldpárt szövetsége a két párté, de nem gondolják azt, hogy képesek lennének a nemzet egységét képviselni. Jelezte, az együttműködésben hisznek, azt szeretnék tovább szélesíteni, ajtajuk nyitva áll mindenki előtt, aki változást akar.

Nemcsak a választási matematika miatt van szükség együttműködésre


A társelnök szerint egyetlen feltételük van, hogy a szövetség ne a múltat építse, hanem a jövőt, nem a 2010 előtti világot szeretnék visszahozni. Egy új modellt, a szociális demokráciát szeretnék megvalósítani.

Közölte, április 8. csak az első lépés, de sokkal fontosabb, hogy elkezdjék a valódi kormányzást, amely valóban érvényesíti azt az elvet, hogy mindenki számít.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, ébresztő mindenkinek! Eljött az idő, az utolsó percekben vagyunk. Az esélyes szavazat a változást akarók szövetségére leadott voks, az egyéni választókerületekben és listán is.

A szocialista politikus – aki felszólalását úgy kezdte: „tegye most mindenki szívére a kezét! Gondolták volna ezt fél évvel ezelőtt?” – azt mondta, az áprilisi választás nem egy a választások közül. Ha ezen a választáson ez a hatalom marad és folytathatja, amit elkezdett 2010-ben, akkor végleg át fogják alakítani Magyarországot – tette hozzá, majd úgy folytatta: ez a Magyarország már nem olyan ország lesz, ahol szívesen élnének.

Április 8-án több mint kormányváltás, majdnem rendszerváltás kel
l...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.