2018. január 8., hétfő

MILLIÓS FIZETÉST KAPNAK AZ ÁLLAMI KÓRHÁZ FANTOMOSZTÁLYÁNAK ORVOSAI

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2018.01.08.


Egymilliós fizetéssel alkalmaz a kaposvári megyei kórház két orvost, hogy a magánszektorból hozott stábjukkal együtt működtessék az új lombikközpontot. Aminek azonban egyelőre híre-hamva sincs, így a magyar egészségügyben kimagasló fizetéssel szerződtetett meddőségi szakorvosok a szokásos kórházi járóbeteg ellátásban dolgoznak.

Ígéretet tettem a kismamáknak! – hangoztatta novemberben a helyi újságban Moizs Mariann, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója, és tényként közölte:

"Januárban indul a kaposvári kórház lombikprogramja, így nem maradnak ellátás nélkül azok a párok, amelyeknek csak ezzel az eljárással születhet gyermekük."

De hiába volt a határozott ígéret, az érdeklődő párokat január első napjaiban már arról tájékoztatták: legyenek türelemmel, mert negyedéves csúszásban van a projekt. A 24.hu információi szerint a kórháznak se működési engedélye, se eszközparkja nincs a lombikbébi-kezelések megindítására. A közbeszerzéseket még ki sem írták, így a valóságban még hosszabb lehet a csúszás.

Kaposváron tavaly év végén zárták be a legnagyobb magyarországi lombikcég, a Kaáli Intézet kirendeltségét, amely hét éven át működött a városban. A tulajdonos, Kaáli Géza azt mondta: már az alapításkor is kétséges volt, működőképes lesz-e a kirendeltség.

"Még az intézet jó híre, és a hálapénz nélküli, ingyenes ellátás sem vonzott elég meddő párt Kaposvárra." – összegez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.