2018. január 14., vasárnap

MINDEN TIZEDIK MAGYAR SZERINT MÉG AZ IDÉN MEGLÁTOGATJÁK A FÖLDET AZ UFÓK

TÉNYGYÁR
Szerző: Ténygyár
2018.01.13.


- A magyarok többsége a kormánypropaganda ellenére sem igen hiszi, hogy terrortámadás lesz hazánkban, és a gazdasági összeomlást sem tartják valószínűnek

- Viszont 12% szerint 2018-ban eljönnek az idegenek a Földre – és ez még nem is számít kirívó eredménynek
- Az Ipsos nemzetközi kutatásából szemezgettünk

Az Ipsos közvélemény-kutató 2017 végén 27 országban készített felmérést arról, mit várnak az emberek 2018-tól. Az újévi kutatás igen változatos kérdésekre kereste a választ. Kiderült például, hogy egy terrortámadás lehetősége miatt Nyugat-Európában, Törökországban és az Egyesült Államokban aggódnak a leginkább, egyes országokban az emberek felénél is több gondolja, hogy 2018-ban komoly esély van egy terrormerényletre az országában. A magyarok kevéssé tartanak ettől, csupán 16% gondolja, hogy ebben az évben valószínűsíthető egy terrortámadás hazánkban – amivel a masszív riogatás ellenére is a derűlátóbb nemzetek közé tartozunk.

Azonban egy Észak-Korea és az Egyesült Államok közötti háború lehetőségét már 44% gondolja reálisnak, ami alig valamivel több a világátlag 42%-nál. És mivel két atomhatalomról van szó, úgy tűnik, a magyarok csaknem fele valószínűsít egy súlyosan pusztító háborút 2018-ra. A magyarok félnek ugyanakkor legkevésbé egy új tőzsdekrach kirobbanásától – nálunk csupán 16% valószínűsít egy gazdasági katasztrófát idén, míg például Malajziában az emberek fele, és a „világátlag” is 28 százalék. A globális felmelegedés folytatódását 76% tartja valószínűnek, itt az oroszok és az amerikaiak a legszkeptikusabbak – de még köztük is 50% felett van a globális felmelegedés híveinek aránya.

A legtöbb ufóhívő Indiában él – a világ második legnépesebb országában minden harmadik ember gondolja azt, hogy 2018-ban az idegen lények meglátogatják majd a Földet. A magyarok 12%-a hisz ebben, amivel a középmezőnyben foglalunk helyet, a nyugat-európai államok rendre 10% alatt teljesítettek, a legkevesebben (5%) pedig Japánban hisznek a földönkívüliek közelgő látogatásában.

A globális politika vezetői közül Angela Merkel alhat a legnyugodtabban – legalábbis a fejlett világ véleménye szerint. A világ 48, a németek 57%-a szerint Merkel marad Németország kancellárja a 2018-as évben is. Donald Trump helyében már elkezdenénk izgulni, ugyanis az emberek több mint harmada szerint nem tölti ki a ciklusát, és a törvényhozás megfosztja majd hivatalától (impeachment eljárás). Ezt az amerikaiak 33%-a tartja valószínűnek, a magyarok viszont kevésbé bíznak benne: nálunk csupán mindegy negyedik ember (24%) gondolja, hogy Trump már 2018-ban távozni kényszerül a Fehér Házból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.