2018. január 1., hétfő

MINDEN UTCA EGYIRÁNYÚ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2018.01.01.


Az újév arra jó, hogy az emberek hozhatnak új elhatározásokat. Van egy pont, amikortól új életet kezdhetnek, megváltozhatnak. Ez azért nagyon fontos, mert a változás nem is olyan könnyű. Sokaknak január elsején sem sikerül, másoknak év közben is megy, de ahhoz kell valami trauma, valami megrázkódtatás, ami szembesíti az embert, hogy az út, amelyen jár, nem jó.

Ezért az emberek életében bekövetkező megrázkódtatások nem feltétlenül rosszak. Valami következményei, de változás, új élet lehetőségei is egyben. Mindig lehet új életet kezdeni. Soha nincs vége. Amíg él az ember, addig mindig van esély. Ha valakinek nagyon nem jó valami, az egy jelzés, hogy valamit változtatni kell. Ha ez a figyelmeztetés nem elég, akkor jön valami, ami súlyosabb következmény, de esély egy drasztikus, alapvető változásra, egy “megtérésre”.

Aki ennek ellenáll, és megy tovább ugyanazon az úton, az egyre rosszabb helyen találja magát, és egyre nehezebb lesz visszafordulnia. Minden út ugyanis egy irányba visz. Nem lehet egy útról letérni, az úton javítani, mert az legfeljebb kacskaringó lesz, de ugyanaz lesz a végállomás. Az úton csak megfordulni lehet, és az ellenkező irányba menni. Erre jó alkalom az újév. Egy kezdőpont. Egy elhatározás lehetősége...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.