2018. január 16., kedd

NE MENJ SULIBA! TÜNTETNEK, HOGY NE KELLJEN ELMENNI SZ ORSZÁGBÓL

INDEX
Szerző: JOÓB SÁNDOR
2018.01.16.


„Fiatalságunk siralmasan nagy része telik a felesleges anyagok túlrészletezésével, nem akarunk agyonhajszolt zombik lenni” – olvasható a január 19-ére meghirdetett diáktüntetés ismertetőjében. Aki szerint ez kormányellenes tüntetés, az egy generációnak mondja azt, hogy semmi szükség rá – állítja az egyik szervező. A demonstrációt középiskolások, illetve a Független Diákparlament szervezi, amelyet a Friedrich Ebert Alapítvány mellett magánszemélyek is támogatnak, köztük Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója. A szervezők azt kérik, aki teheti, ezen a napon ne menjen iskolába. Az oktatási jogok miniszteri biztosa az Indexnek azt mondta: ha a szülő igazolja a hiányzást, a diákot semmilyen retorzió nem érheti ezért.

Diákok szervezik azt a tüntetést, amit január 19-ére a magyar oktatás modernizálásáért hirdettek meg. A Facebookon meghirdetett eseményre eddig 9 ezren jelezték részvételüket, az érdeklődők száma pedig 31 ezer.

Korábban már többször bebizonyosodott, hogy ezek a netes visszajelzések csak laza összefüggésben állnak a tényleges tüntetők számával, így csak az e heti eseményen lesz tudható, látható, hányan mennek el valóban a Kossuth térre.

A tüntetés beharangozóját olvasva látszik, hogy a demonstrációt nem valami ellen, sokkal inkább valami érdekében akarják megtartani.

Álljunk ki együtt egy igazságosabb, modernebb, diákközpontú oktatási rendszerért, amelyben a diákok nem lesznek agyonhajszolt zombik! – írják a szervezők a Facebookon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.