2018. január 1., hétfő

NEBA...ORBÁN VÉDTELEN MARADT?

VÁROSI KURÍR 
- KERÍTÉSEN INNEN BLOG
Szerző: MAKÓI ERNŐ
2018.01.01.


Orbán Viktor helyében elgondolkodnánk, mi lehet az oka, hogy 2018-ban védelem nélkül valónak minősíttetett. Már a TEK is tesz rá?

Lejárt?

Feltehetően az őrségváltás bolondította meg a TEK felső vezetését, mert nem csak a páncélozott kocsik felügyelete volt problémás a karácsonyi időszakben, de elfelejtették meghosszabbítani a miniszterelnök hermetikus elzárását szeretett népétől.

2013-ban döntöttek úgy az Orbán-biztonság avatott őrzői, hogy körbezárják a miniszterelnök hivatalosan bejegyzett lakhelyét. Azóta ezt minden évben meghosszabbították. Tegnap azonban elfelejtették. Ez azt jelenti, hogy 2018. január 1-től nem strázsál senki a budai villa környékén. Hajdu János vezérőrnagy tehát úgy vélte, nem hosszabbítja meg a személy- és létesítménybiztonsági intézkedést.

“…a területen védett személyek tartózkodásával, közlekedésével kell számolni. Az érintett útvonalat, közterületet – ha szükséges – bármikor lezárhatjuk, a forgalmat korlátozhatjuk és megtilthatjuk, hogy az érintett területre valaki belépjen, vagy onnan távozzon….”

Ez két dolgot jelenthet: olyan a biztonság Magyarországon, hogy felesleges a különös védelem. Ebben az esetben minek riogat a regnáló ennek homlokegyenest ellenkezőjével?

A másik lehetőség: Orbánról elfeledkeztek.

A manóba, a TEK tud valamit?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.