2018. január 8., hétfő

NEM USZÍTOTTÁK MÉG EGYMÁS ELLEN A TÁRSADALOM MINDEN APRÓ SZELETÉT?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2018.01.08.


...Diákmunkának álcázva, kampánycélokra használhatták ki a diákokat – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Halász János kitért arra is, hogy az egyik érintett elmondása szerint, az Altus által Czeglédyéknek adott pénzek valójában nem is kölcsönök lehettek, hanem Gyurcsányék így fizethették ki részben a kampányfeladatokra felhasznált diákok bérét.

Mit állít a költő? Hogy kampánycélokra használták ki a diákokat. Azt azért jó lenne tudni, hogy amennyiben valóban politikai tartalmú szórólapok kihordására használták a diákokat, akkor miről szólt a munkaszerződés? Mert ha történetesen szórólapok kihordásáról és ezt az érintett párt a saját kasszájából fizette, akkor ezzel mi a gond? Van olyan jogszabály, ami ezt tiltja? Ha igen, akkor a 2014-es választás előtt – például a mi otthonunkba is becsengető fiatalok – kinek a megbízásából járták az országot, kinek a megbízásából kampányoltak a Fidesz mellett és kinek a megbízásából nézegették nagyon jelentőségteljesen a kezükben lévő vaskos címlistát, látványosan egyeztetve az ott lévő adatokat a lakcímmel és irkálva valamiféle bejegyzést a címünkhöz? Persze csak azt követően, hogy elküldtem őket a vérbe.

Ami ennél nagyságrendekkel súlyosabb és jelentősebb: hány esetben bizonyosodott be, hogy a kormánypárt a közpénzből fizetett közmunkásokkal végeztet politikai tevékenységet, akár plakátragasztás, akár plakát letépés, akár szórólap kihordás, akár aláírásgyűjtés formájában?

Félreértések elkerülésére: nem védem Czeglédyt, de nem is láttam még bizonyítékot sem a bűnösségére, sem az ártatlanságára. Azt tudom, hogy sorra nyeri a pereket jelenleg is, mert bizonyítékok nélkül rágalmazzák. Azt látom, hogy a Fidesznek mindent megér ennek az ügynek a szétterítése, ahogy régebben mindent megért Budai Gyula rágalomhadjárata is. Azt azonban gyanítom, hogy milyen járulékos eredménye lesz a dolognak. Most ide másolom a Fidesz közlemény alól az egyetlen kommentet – a nem támogató hangvételűeket haladéktalanul törlik, úgyhogy ez az egy maradt -, amiből már kikönyököl a következmény...

Tehát a Fidesz annak oltárán, hogy kicsinálja elsősorban Gyurcsányt, akitől jól látható módon ma is retteg Orbán, simán belerántja a munkavállalókat is. Ugyanis a híveknek az jön le, hogy a kormány, sőt, a Kormány ellen dolgoztak és rohadjanak is meg ők is. Nem uszították még egymás ellen a társadalom minden apró szeletét? Vagy ez sem számít? Kalkulálható veszteség?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.