2018. január 28., vasárnap

OKTATÁSI BÉKÉÉRT ÉS SZABADSÁGÉRT TÜNTETTEK A KOSSUTH TÉREN

INDEX
Szerző: NÉMETH TAMÁS
2018.01.28.


Vasárnap megtartotta a Kossuth téren a 10 nappal korábban meghirdetett tüntetését a Tanítanék Mozgalom. A tüntetést azért hirdették meg, mert ahogy írták "újabb, embertelen intézkedéssel nehezíti a kormány az oktatás helyzetét, és mindenkiét, aki kénytelen ebben a rendszerben (akár diákként, akár szülőként, vagy tanárként, technikai dolgozóként) részt venni."

1000-1500 fő gyűlt össze a Kossuth téren a parlament előtt vasárnap a Tanítanék Mozgalom által megrendezett demonstráción, amelynek jelmondat az volt:"Legyen béke és szabadság az oktatásban". A tüntetésen a kormánypártokon és a Jobbikon kívül minden párt képviseltette magát, és bejelentették, hogy a Tanítanék Mozgalom a megjelent ellenzéki pártoknak a szakértőivel közösen elkészítették az "oktatási minimumot". A Tanítanék Mozgalom képviselői arról beszéltek, hogy

A FÉLELEMBEN TARTÁS A KORMÁNY EGYETLEN KAMPÁNYA, EBBŐL PEDIG AZ ÓVODÁKAT ÉS ISKOLÁKAT SEM HAGYJÁK KI. A FENNTARTÓ ENGEDÉLYE NÉLKÜL NEM NYILATKOZHAT SENKI, A BÓLOGATÓ CSINOVNYIKOKÉ A PÁLYA AZ OKTATÁSBAN IS.

A tüntetésen felszólalt egy diáklány, aki a január 19-én szintén a Kossuth téren tartott diáktüntetésre visszautalva arról beszélt, hogy egyesek szerint azért vannak itt a diákok, mert nincs jobb dolguk. De ez nem igaz: azért vannak itt, mert olyan oktatási rendszer szeretnének, ahol a diákoknak és a tanároknak is ki szabad mondaniuk a véleményüket retorziók nélkül. Arra figyelmeztette az embereket a diák, hogy a jövő kormányait is a mostani generáció fogja alkotni, ezért nem mindegy, hogy mennyire szabad az oktatás, amelyben részt vesznek. Szentgyörgyi Albertet idézve azt mondta, olyan lesz a jövő, mint a ma iskolája, majd feltette a kérdést: vajon Szentgyörgyit is Soros bérelte föl?

A diáklány emellett emlékeztette a kormány arra, hogy a diáktüntetés szervezői január 31-ig adtak ultimátumot a kormánynak, hogy jogszabályba foglalja a tüntetők 12 pontba foglalt követeléseit, vagyis még három napja van a kormánynak arra, hogy ezt megtegye...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.