2018. január 25., csütörtök

ORBÁN VIKTOR NEM AKARJA ELHINNI, HOGY CSALÁDTAGJAI ALVÁLLALKOZÓKÉNT DOLGOZNAK ÁLLAMI ÉPÍTKEZÉSEN. MOST ITT A BIZONYÍTÉK

444.HU
Szerző: ZÖLDI BLANKA / DIREKT36
2018.01.25.


"Meg vagyok lepődve azon, hogy ön azt állítja, hogy van olyan európai uniós projekt, ahol vállalkozóként, fővállalkozóként vagy alvállalkozóként az én családomból elindult volna valaki."

Ezt tavaly júniusban, egy brüsszeli sajtótájékoztatón mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Direkt36-nak, miután szembesítettük azzal, hogy a családja állami beruházásokból jut közpénzhez. A kormányfő azzal érvelt, hogy ha a családjának cégei csak különböző termékek beszállítóiként vesznek részt állami projektekben, az szerinte nem gond.

Most azonban több hónapos pereskedés után megszerzett dokumentumok bizonyítják, hogy az egyik Orbán-cég alvállalkozóként vesz részt az egyik legnagyobb jelenleg zajló állami építkezésben, a dél-balatoni vasútfelújításban. A Nehéz Kő Kft. nevű fuvarozó cég közel 300 millió forinthoz jut ebből a projektből.

Az építési beruházásokban általában három különböző minőségben vehetnek részt cégek. A közbeszerzéseket fővállalkozók, vagy több fővállalkozóból álló konzorciumok nyerik meg, amelyek az egyes projektek teljes körű megvalósításáért felelnek. Ezek a fővállalkozók úgynevezett alvállalkozókat bízhatnak meg különböző részfeladatok elvégzésével. A fő-és alvállalkozók mellett közpénzből fizetik ki azokat a cégeket is, amelyek a projekthez szükséges építőanyagokat szolgáltatják - ezeket a cégeket hívják a piacon a beszállítóknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.