2018. január 14., vasárnap

ÓRIÁSI SZESZFŐZDE ÉPÜLT FELCSÚTON

24.HU - POSZT ITT
Szerző: GERLÓCZY MÁRTON
2018.01.14.


„Ha a disznóólban illegális szeszfőzdét működtetnék, akkor rafinált magyar észjárásommal továbbra is disznóólnak nevezném az építményt, nehogy kiderüljön az igazság.” Vélemény.

Minden bizonnyal nagyon hatásos lenne úgy fogalmazni, hogy mindent elmond Magyarországról a nyugotszenterzsébeti buszles történetének tanulsága, talán még annál hatásosabb lenne, ha azt írnám, ez Magyarország, 2018, de ez nem igaz. Mindent nem mond el Magyarországról a nyugotszenterzsébeti buszles történetének tanulsága, mert nem pusztán egy tanulsága van neki, és egyetlen tanulság nem mondhat el mindent valamiről, aminek több tanulsága van, Magyarország pedig nem 2018-ban ez, mert a buszles 2014-ben épült.

Térjünk inkább rá a tanulságra, egy tanulságra a sok közül. Úgy tűnik számomra, hogy az utóbbi évek kilátóépítési lázában készült kilátói közül a nyugotszenterzsébeti kilátó az egyetlen, amelynek valós haszna és értelme van, ugyanakkor – és ez a döntő – ez az egyetlen kilátó, amely nem kilátó. Megítélésem szerint ez egy nagyon fontos észrevétel. Mindjárt azt is el fogom mondani, hogy miért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.