2018. január 5., péntek

ÖRÜLHETNEK A BANKKÁRTYÁSOK! JÖVŐ HÉTEN ÚJ VILÁG JÖN

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.01.05.


Még kockázatmentesebbé válnak az érintéses plasztikok

A jelenlegi előírások szerint a bankkártya letiltását megelőzően negyvenötezer forintig a kártyabirtokosnak kell viselnie a kárt, a következő hét végére ez az összeg 15 ezer forintra olvad. Nem ez azonban az egyetlen, az ügyfelek számára kedvező változás, ami január 13-án életbe lép.

A kártyás vásárlásoknak már a tavalyi harmadik negyedévben mintegy 70 százalékát tették ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint az érintéses fizetések. Ez az arány azóta biztosan tovább nőtt, például a CIB csak nyáron kezdte el fokozatosan a kártyacserét, ami az idén nyáron fejeződik be. Több bank már 2016-ban „kikényszerítette” ezt a cserét. Az új plasztikoktól pedig sok ügyfél biztonsági okból még a mai napig is erősen idegenkedik.

Őket határozottan megnyugtathatja, hogy a jövő hét végére életbe lépnek a tavaly ősszel bejelentett új pénzforgalmi szabályok. Január 13-ától a kártya ellopását, eltűnését, bármikor díj-, költség- vagy egyéb fizetési kötelezettségtől mentesen lehet bejelenteni. A letiltás feloldására is ugyanezt írja el a jogszabály. Ez azonban csak elsőre tűnhet annyira jónak. Valójában ugyanis a költségmentesség csak magára a bejelentésre vonatkozik, a letiltási díj marad, sőt még nőhet is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.