2018. január 5., péntek

ŐSZINTÉN A V18-RÓL - HOLODA ATTILA EXKLUZÍV

VÁROSI KURÍR - VOKS2018
Szerző: bl
2018.01.05.


A hét közepén zászlót bontott a Válasszunk 2018 (V18) nevü csoport. Tagjai jobbról és balról érkeztek, egykori kormányzati politikusok. A tizenegy alapító egyikét, Holoda Attila olajmérnök, volt energiaügyi helyettes államtitkár, Hajdúszoboszló alpolgármestere beszélt a Városi Kurírnak a csoport céljairól.

Választási apály


bl: Milyen állapotban van napjainkban Magyarország? Ön választási apályról beszélt a sajtótájékoztatón.

Holoda Attila: Én ugyan apátiát említettem, de az apály sem rossz, hiszen egy tőlünk független erőnek engedelmeskedő visszahúzódást jelent. És ez sajnos érvényes a jelenlegi társadalmunkra is, az élet minden területén. Miközben a közösségi oldalakon folyik a lelket és morált pusztító szócsata a különböző oldalak között, addig a lényeg mellett elsiklik az emberek figyelme, elhiszik, amiket feléjük a kormányzati szócsövek „közszolgálatilag” kommunikálnak, hogy itt minden nagyon tökéletes és szárnyal az ország. Miközben mindenki látja, hogy ez a saját életében bizony nem így van. Az oktatástól az egészségügyön át, egészen a gazdasági élet legapróbb részletéig olyan torz, végletekig megosztó és átláthatatlan folyamatok indultak el, mely a hazug kommunikációval tetézve ezt a rezignált apátiát eredményezte. És az emberek azt hiszik, hogy ezen nem lehet változtatni, mert „úgyis mindegy”.

bl: Milyen céllal jött létre a V18? Milyen értékeket kívánnak megjeleníteni?

H.A.:A csoport tagjai különböző politikai nézeteket képviselnek, van közöttünk konzervatív demokrata és szociáldemokrata egyaránt. A csoportot az ország sorsáért érzett felelősség, aggodalom és tenni akarás tartja össze. Legfőbb célunk, hogy a választópolgárok menjenek el szavazni a 2018-as országgyűlési választásokon, és szavazzanak a demokratikus ellenzéki pártokra, mert idén még megtehetik. A V18 csoport tagjai felkínálják tudásukat és tapasztalatukat. A felhívással együtt közzétettük a nemzeti megújulás nyolc pontját, amelyek a rendszerváltás alapértékeire épülnek. Minden erőnkkel Magyarország demokratikus és európai jövőjét támogatják, és ennek fontosságáról akarjuk a választópolgárokat is meggyőzni.

bl: A hivatalos sajtótájékoztató előtt sok minden felröppent a csoportról a médiában. Szó volt árnyékkormányról, Karácsony Gergely támogatásáról.

H.A.: V18 csoport szakértői az együttműködést nemzeti minimum programokkal is segítenék. Ugyanakkor egyik párt mögé sem kívánnak beállni, nem alakítanak árnyékkormányt, és nem támogatják egyik vagy másik párt miniszterelnök-jelöltjét. A közös programmal tájékozódási
irányt kínálnak a demokráciában hívő választóknak és a pártjaiknak...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.