2018. január 5., péntek

PÉLDÁS HADRENDBE ÁLLT AZ ÁLTALÁNOS ELHÜLYÜLÉS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.01.05.


Szépjóreggelt mindenkinek! Péntek van, meg január is, és már csak három hónapot kell aludni áprilisig! Rövid és idegesítő, de igencsak kikívánkozó szolgálati ténymegállapítással kezdeném, miután tegnap reggel Edgar kolléga elragadtatott posztja újra felkavarta a félázsiai posványt, és felszínre hozta a zsibbasztó rögvalóság egyik velünk élő tünetét. Cizellált leszek, és megpróbálok méltó lenni Csokonai Vitéz Mihály irodalmi örökségéhez.

Olybá tűnik, hogy a vadonatúj évben változatlanul folytatni kényszerülünk szélmalomharcainkat az eltartott kisujjal szemet forgató, a stílus maga az ember ócska csatakiáltással keresztbe tetovált, a mindenkori erkölcs és erkölcstelenség közötti különbség súlyát tudomásul venni nem tudó/hajlandó, finnyáskodó, mások helyett megsértődő, értő olvasásra képtelen hitetlenséggel és álintellektuális rövidlátással. Ami nézetem szerint káros, és nem hogy nem segít túl a pusztító orbánizmus napi mocskán, de folyamatosan visszahúz a mocsárba. Ami persze nem lenne baj, ha ebből a háborús öldöklésből ki lehetne maradni. De baromira nem lehet kimaradni belőle, nem lehet függetlenedni tőle. Ellenkezőleg: a minden napra jutó erkölcstelen gazemberségek kétpofára nyelése közben végképp nem lehet egy párhuzamos univerzumból a pitypangnyílás csodáiról elmélkedni és úgy tenni, mintha nem hömpölyögne az ember szája körül a bűzös trágyalé.

Ennek okán utoljára írom le: akinek Magyarország és csatolt/elcsatolt részeinek jelenlegi szellemi-lelki-gazdasági-erkölcsi állapotát tekintve az a legnagyobb kínkeserve, hogy itt, ezen a felületen csúnya szavakat is leír egyik-másik szerző (és hangsúlyosan kikérem magamnak a nyegle, felületes általánosítást), azt udvariasan felkérem, ne hányja oda minden egyes cikk alá, hogy ez milyen borzasztó és kiábrándító, mert ennél csak az a borzasztóbb és kiábrándítóbb, amikor egy kizsigerelt, palira vett, kognitív disszonanciában szenvedő ország egyik-másik lakója (akár itt él, akár elszármazott egy jobb élet reményében máshova) stílusvitákat folytat a puskaporos hordó tetején ülve és József Attilát, meg Radnótit maga előtt tolva sértődötten forgatja a szemét az igénytelen trágárságon.

Ez a cizellált felkérés nem egyenértékű azzal, hogy elüldözzük, nem toleráljuk, elnyomjuk, elhallgattatjuk, letiltjuk azokat, akiknek ez nem jön be. Csak hagyjuk már ezt a modoroskodó óbégatást. Változatlanul nem fogjuk feles üvegek címkéjére nyomtatni a mondanivalónkat. Majd ha egyszer itt békeidő lesz és egy normális ország, majd ha a politikai elit emberszámba veszi nem csak a véresszájú nyaloncait, hanem az ország minden egyes lakóját, majd akkor ide lehet jönni és a szemünkre lehet hányni, hogy az utca embere által is előszeretettel használt csúnya szavakat is a billentyűzetünkre veszünk. Addig hagyjuk békén egymást, ne sértegessük egymást, és jobb lesz mindenkinek. Ámen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.