2018. január 7., vasárnap

PULAI ANDRÁS: AZ ORSZÁG LAKOSAINAK TÖBBSÉGE ELZAVARNÁ ORBÁNT

VÁROSI KURÍR - VOKS2018
Szerző: bl
2018.01.07.


Az országgyűlési választásról, az ellenzéki pártok együttműködéséről és a kormányváltás esélyeiről nyilatkozott a Vasárnapi Híreknek Pulai András, a Publicus Intézet ügyvezető igazgatója.

Innen már csak lefelé vezet út


A szakember szerint a Fidesz elérte a növekedési maximumát, a kérdés az, milyen sikerrel mozgósít:

“Nem hiszem, hogy igaz az a hipotézis, hogy pár százezer kormányt marasztaló bizonytalan hajlandó a Fideszre szavazni, csak most éppen nem vállalja fel a pártpreferenciáját. Mi oka lenne ennek a tömegnek titkolódzni?” Úgy tapasztalja, hogy a kormánypárti szimpatizánsok negyede-harmada elégedetlen azzal, amit a Fidesz művel kormányzás címén:

“Ami az ellenzék talán legnagyobb lehetősége: ha sikerül elbizonytalanítani a rezsim támogatóit, akkor érdemi részük marad otthon.” … “a fideszesek egy része is passzivitásba süllyedhet, és akkor megfordul a mondás: az alacsony részvétel az ellenzéknek kedvez. Persze csak ha ők a sajátjaikat hatékonyan tudják bemozdítani.”

Pulai úgy látja, hogy a menekültezés, sorosozás, CEU-zás legfeljebb a tábor egyben tartására jó, ennek köszönhető például, hogy a fideszes elégedetlenek még nem hagyták ott pártjukat, ők még nem kormányváltás pártiak

“Nem vitás, hogy a gyűlöletkommunikáció roncsolja a társadalom szövetét, össznépi hisztit gerjeszt, de a politikai preferenciát nem változtatja meg, a Fidesz támogatói körén kívül semmiképp.” … ” Nem vitás, soha sem szabad alábecsülni az osztogató politika sikerét, de tekintve, hogy a Fidesz elérte maximumát a különböző pluszpénzek olyan embereknél landolnak, akik elégedetlenek a rezsimmel. Így korántsem biztos, hogy “némi pénzzel” megvásárolható a pártszimpátiájuk.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.