2018. január 22., hétfő

SKIZOFRÉNIA: ORBÁNÉK A CIVILEK ÉS MENEKÜLTEK ELLEN USZÍTANAK, DE KÖZBEN EGYÜTTMŰKÖDNEK VELÜK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: MR FLYNN RIDER
2018.01.22.


Teljes az ellentmondás aközött, amit Orbánék mondanak, meg amit csinálnak. Ilyenkor kérdőjeleződik meg igazán az egész propagandakampány hitelessége. 

Emlékszik még valaki, hogy a Wikileaks-botrányban Orbán Viktorról is derültek ki csúnya dolgok? Ez volt az az eset, amikor Orbán a nagyköveteknek, a 2006-os választások előtt azt mondta: "Hagyják figyelmen kívül, amit mond" a kampányban. A WikiLeaks által kiszivárogtatott táviratokból kiderül, Orbán arra gondolt, hogy az amerikai diplomaták által populistának nevezett választási ígéretei nem feltétlenül esnek egybe teljesen pártja terveivel. Orbán kijelentéseit a versenyképesség fontosságáról, az adórendszer megreformálásáról és a költségvetési fegyelem fenntartásáról akkor üdvözölték a befektetők, de különösen a vállalati vezetők aggódva emlékeztettek a 2006-os választás előtti kijelentéseire, amikor a választási ígéreteit firtató kérdésekre válaszolva biztosította őket arról, hogy 'hagyják figyelmen kívül, amit mondok' [ignore what I say]" – volt olvasható egy kiszivárgott táviratban.

Nos, Orbán Viktor tényleg máshogy cselekszik, mint amit mond (vagyis, hazudik): miközben a kormánya és a Fidesz ezerrel uszít a menekültek és a civilek ellen, Soros-ügynöközi és a nemzet ellenségeinek állítja be őket – egészen elképesztően primitív, náci módon egyébként - ugyanakkor ugyanaz az Orbán-kormány szigorúan együttműködik az Európai Unióval és pályázati pénzeket oszt a menekülteknek segítő civileknek.
Ugyanaz a menekülteket segítő civil szervezet éppen kaphat milliárdos támogatást a menekültek lakhatási helyzetének, integrációjának segítésére a kormányon keresztül az EU-tól és ugyanakkor a másik oldalon lehet céltáblája a kormány gyűlöletpropagandájának.

Skizofrén helyzet.


Ezerrel dübörög a Stop Soros-kampány, amiben a menekültek, illetve a menekülteket segítő civilek a „Soros-terv részeként” éppen „elözönlik Magyarországot” – mindenki ismeri a sztorit, vagy hallotta legalább egyszer ezeket a „társadalmi célú hirdetésnek” beállított politikai kampányszöveget.

Ám a helyzet a háttérben nem ilyen egyszerű: mióta a máltai lapnak elkotyogta Altusz Miklós helyettes államtitkár, hogy befogadtunk 1300 menekültet, újabb és újabb információk jelennek meg arról, mi is történik a valóságban. A 444 pl hosszasan írt arról, hogy mi történik igazából a menekültekkel: a kormány ugyan eltörölte a támogatásaik nagy részét, de azért valamit kapnak:

„A két határmenti táborban a kormány valóban biztosít a menedékkérőknek egy alapellátást: ruhát, tisztálkodó felszerelést, napi háromszori étkezést és orvost. Sőt, az ezeket a szolgáltatásokat a honlapján külön részletező menekültügyi hivatal külön kiemeli, hogy a menedékkérők temetését is megtérítik, ha nincs más, aki ki tudná fizetni.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.