2018. január 9., kedd

TERRORVESZÉLY: A BRIT SZÉLSŐJOBBOSOK REPÜLTEK, ORBÁN BIZALMASA MARADHAT

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: SERES LÁSZLÓ
2018.01.08.


Kettős mércét alkalmaz a NER: nem minden külföldit penderítenek ki, akit a TEK terrorátvilágítása után rizikósnak tartanak.

"Én is régóta mondom, hogy ez az egész Soros-hálózat nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Fedett módon, de gőzerővel építkeznek, szervezkednek, és olyan vehemenciával fenyegetnek, támadnak, ami egyértelműen szembemegy a magyar érdekkel, és a törvényesség határát is súrolja" – állította néhány nappal ezelőtti interjújában Németh Szilárd, az az ember, aki éppen egy éve nyíltan meg is nevezte, mely Soros-féle civil szervezeteket kellene "eltakarítani": a TASZ-t, a Magyar Helsinki Bizottságot és a Transparency Internationalt.

A kérdés csak az, hogy mire számíthatnak a "vehemenciával fenyegető, támadó" hazai civilek, ha a politikai akarat már így előre kiadja rájuk a kilövési engedélyt. Ha külföldiek lennének, simán kiutasítanák őket. Vagy mégsem. Azt, hogy nemzetbiztonsági kockázatot, netán terrorveszélyt is jelentő figurák maradhatnak-e Magyarországon, kizárólag a NER politikai akarata dönti el. A szintén terrorveszélyre átvilágított Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja a mai napig itt él köztünk, Budapesten.

2017 április 26-án a ferihegyi repülőtéren hat civil ruhás, nyakkendős férfi lépett oda Nick Griffinhez, a szélsőjobboldali British National Party (BNP) volt vezetőjéhez, volt EP-képviselőhöz, és közölték vele, hogy nem kívánatos személynek számít, veszélyt jelent az ország biztonsága számára, ezért két évig nem léphet be Magyarország területére. Az elmúlt másfél évben sűrűn idelátogató, sőt, Budapestre költözést is mérlegelő Griffinnek egy repülőtéri fogdában kellett éjszakáznia, majd elmondása szerint másnap a rendőrök udvariasan elnézést kértek tőle, és felrakták az első londoni gépre. Mint kiderült, Griffint ugyan a bevándorlási hivatal tiltotta ki, de a TEK javaslata alapján...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.