2018. január 15., hétfő

TÍZ (+1) DOLOG, AMIÉRT JÓ LOS ANGELESBEN ÉLNI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Susan
2018.01.15.


Los Angeles a legtöbbünknek Hollywoodot, a hatalmas tömeget, a majdnem állandó meleget jelenti. New York mellett talán ez a másik nagyon emblematikus amerikai nagyváros. Hogy miért jó ott élni? Ezt írta meg 10 (+1) pontban Susan a Tíz dolog-sorozat legújabb részében, és jó sok képet is küldött mellé, amiért külön köszönet neki...

„Határátkelő felkérése, hogy írjak egy listát arról, miért szeretek itt élni, jó alkalom volt arra, hogy feltegyem magamnak is ezt a kérdést. Amikor az ember leélt egy évtizedet a lakóhelyén, már teljesen más szemmel – sokszor kritikusabban – tekint a környezetére, Így nem is volt olyan egyszerű összeállítani a listát (na jó, azért nem szenvedtem vele napokig).

Minden éremnek 2 oldala van, ahogy a mondás tartja. Nézzük meg akkor most Los Angeles, és tágabban Dél-Kalifornia – szó szerint fényesebb – oldalát, az én szubjektív szemüvegemen keresztül! :)

1. Közhely, de tényleg első helyen áll számomra a napfény!


Dél-Kalifornia klímáját akár az orvos is felírhatta volna receptre nekem. Emlékszem, hogy milyen nehezen viseltem anno az otthoni hosszú, szürke, ködös, hideg, téli napokat.

Ezek után fantasztikus élmény volt megtapasztalni a mediterrán klíma áldásait: azt, hogy most, amikor írom ezt a posztot tél elején, verőfényes napsütés és kellemes, 23C körüli meleg van; hogy az év nagy részében sem kell esernyőt nyitni (nálunk az ernyő napellenző funkciót lát el legtöbb esetben), vagy a fűtést bekapcsolni (ok, helyette megy a légkondi).

Statisztikák szerint is Dél-Kalifornia klímája a legvonzóbb az USA államai közti összehasonlításban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.