2018. január 13., szombat

VAJNAI ÉHSÉGSZTRÁJKBA KEZD- VIDEÓN A RENDŐRI INTÉZKEDÉS


NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: CZENE GÁBOR
2018.01.13.


Előkerült egy felvétel, ami bizonyítja: két rendőr durván, hátulról rántotta földre és bilincselte meg a mit sem sejtő Vajnai Attila baloldali politikust, aki egy közszemlére tett Hitler-hanglemez miatt próbált tiltakozni. A hónapok óta húzódó ügy anomáliái miatt Vajnai éhségsztrájkba kezd.

A VII. kerületi Klauzál téri csarnok egyik boltjában jól láthatóan egy Hitler beszédeit tartalmazó bakelitlemezt kínáltak. A borítón a horogkeresztes karszalagot viselő náci vezér volt. A csarnok közelben lakó Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke kérdőre vonta az árust, ő azonban nem mutatott hajlandóságot rá, hogy eltávolítsa a náci propagandát.

Vajnai telefonhívására a rendőrök sem akartak kijönni. Csak akkor mozdultak, amikor Vajnai másodszor is telefonált, és közölte: vesz egy festékszórót, és kiírja a járdára, hogy „Stop nácik!” Az első betűknél tartott, amikor kiérkezett két rendőr, egy nő és egy férfi. A horogkereszttel nem volt gondjuk, Vajnai Attilát azonban megakadályozták abban, hogy befejezze a feliratot.

Az eset szeptemberben történt. Arról, hogy a földön fekvő Vajnait bilincsbe verik a rajta térdelő rendőrök, már láthattunk képsorokat. A biztonsági kamera felvétele azonban, amely az intézkedés kezdetét is rögzítette, csak most került nyilvánosságra. Ebből jól látszik, hogy Vajnai Attila nem tanúsított ellenállást, ellenkezőleg: sejtelme sem volt róla, hogy a rendőrök hátulról földre teperik és megbilincselik.

A durva rész 01':50"-nél kezdődik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.