2018. január 3., szerda

VÁLASSZUNK! 2018.

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2018.01.02.


Talán körvonalazódik egy Karácsony Gergely vezette fenetudjami, amit nem lehet együttműködésnek, nem lehet összefogásnak nevezni, mert ezek a megnevezések kiütéseket okoznak a vájtfülű ellenzéki hangadók körében.
Fene tudja, ők hogy hívják azt, amikor különféle elképzelésekkel rendelkező emberek találnak egy közös célt és annak elérése érdekében előre egyeztetett lépéseket tesznek, alárendelve ambicióikat az általuk is elfogadott célnak, már, ha van ilyen.
A magam részéről talán az össztánc megnevezést javasolnám, hiszen ahogy a pávatánc remekül leképezi az önmaga gyönyörűségébe beleájult rikácsoló baromfi személyiségét, úgy ez a kifejezés is szépen tükrözi a sok ambiciózus versenyző személyiségét, a rinocérosz-balett szépségét.
De ma már mindegy, jöjjön, aminek jönnie kell, vége találtak valakit, aki adja azt a társadalmi elfogadottságot, aminek a résztvevők általában híján vannak, a jelölt pedig olyan támogatottságot kap, melyet bánatos pártjától soha meg nem kaphatott volna, így aztán mindenki jól jár - vagy kisnyúl.
Fel is indultak testvéri tankok, szertedübörgni a megoldás hírét.

Mint megtudhattuk, Válasszunk! 2018. néven szervezkednek mindenféle kormányok különféle pártállású volt miniszterei hogy elősegítsék a kormányváltást.
Ezt Balázs Péter volt külügyminiszter tette közkinccsé, aki elmondta, hogy a csoport tagja Bod Péter Ákos és Mellár Tamás is, - a csoport egyébként Karácsony Gergelyt elfogadható jelöltnek tartja.
Elfogadhatónak tartja személyét a Demokratikus Koalíció is, és remélhetőleg nem kezdődik el a harc, hogy kinek a jelöltje is a langaléta mozgalmár, mert ha igen, akkor kár is volt belekezdeni ebbe az egészbe.
Talán így meg lehet még találni a veszett fejsze fejét is, ehhez persze egy-két dolgot még meg kell oldani.
Így például megegyezni abban, hogy a pártok egyeztetett jelöltjei hogy illenek bele ebbe a szituációba, egy esetleges győzelem (Óh, édes álom!) esetén milyen rendező elvek mentén születik meg a politikai megoldás, milyen feladatokat vállal magára az Össztánc Kormánya, kikkel kívánja ezt megvalósítani, ki vezeti a kampányt, kik lesznek a pártok listavezetői, és kinek a listáján indul Karácsony Gergely, akiből ki hiszi, hogy úgy lesz majd miniszterelnök, hogy Áder majd neki ad megbízást kormányalakításra, mint a legtöbb szavazatot szerző párt listavezetőjének?
Vagy hogyan is?
Szóval, egy Cellini is kevés lenne ilyen kevés idő alatt cizellálni a dolgokat, de hát nem ez lenne az első eset, amikor egy felkészületlen társaságnak ölébe pottyan a lehetőség, aztán vagy tud élni vele, vagy nem.
Karácsonynak mindenesetre jól jön ez a kezdeményezés, mert idáig mögötte gyakoerlatilag nem állt senki, személyes népszerűségét meg annak köszönheti, hogy ülve nyalja a Holdat, ami bravúros sportteljesítmény ugyan, de a politikához kevés, mint vöröshagymában az osztályöntudat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.