2018. január 14., vasárnap

VALÓBAN ORBÁN A KERESZTAPA?

VÁROSI KURÍR - BLOGZÓNA
Szerző: Városi Kurír
2018.01.14.


Ki áll a maffiaállam csúcsán, éri e nap, vagy csak árnyékból mozgatja a szálakat és nem tudhatjuk ki ő? Az eddig kialakult közmegegyezéssel szemben Kálmán László nyelvész, közíró egy új megközelítésről elmélkedik közösségi oldalán.


A rabul ejtett állam

A múltkor azt hallottam Magyar Bálinttól, hogy a “state capture”, az állam foglyul ejtése azért nem illik a mostani magyar helyzetre, mert itt nem arról van szó, hogy oligarchák foglyul ejtették az államot, hanem arról, hogy maga az állam működik bűnszervezetként (és az oligarchák is neki vannak alárendelve, mint a “fogadott család” tagjai).

Nos, annak ellenére, hogy Magyar Bálint egy csomó mindent tudhat, amit mi nem, a nyilvánosan ismerhető dolgok alapján én simán el tudom képzelni, hogy nincs igaza. Az én tudásom alapján nem tudom kizárni, hogy Orbán messze nem olyan szabad a döntéseiben, mint azt sokan hajlamosak gondolni, hogy nem ő ül a pókháló közepén, hanem mások mozgatják a szálakat, és nagyon sok mindenben őt is. (Lehet, hogy ez nem volt mindig, a 90-es évek óta így, de később kialakulhatott ez a szitu.) Vagy tudunk valamit, ami ezt valószínűtlenné teszi?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.