2018. február 26., hétfő

A BALOLDAL-JOBBIK ÖSSZEFOGÁS KIÜTÖTTE A FIDESZT

INDEX
Szerző: DULL SZABOLCS
2018.02.25.




Meglepő aránnyal, 57-41 százalékra verte meg az összes ellenzéki párt által támogatott jelölt a Fidesz jelöltjét az egyik legfideszesebb városban, Hódmezővásárhelyen. Annyi biztos, hogy az Orbán Viktor által jól kitalált centrális erőtér elmélet nem működött, a Fidesznek alaposan át kell gondolnia a kampányolási technikáját. Az ellenzéknek pedig elég erős üzenet érkezett, hogy ne töketlenkedjen a koordinációval. Öt tanulság.

Túlzás nélkül kijelenthetjük: politikai földindulás történt Hódmezővásárhelyen vasárnap este. Márki-Zay Péter független jelöltet választották a polgármesternek a hódmezővásárhelyiek, és a győzelem már önmagában elképzelhetetlennek tűnt az ellenzék számára.


Márki-Zay ráadásul nem egy hajszállal nyert, hanem magabiztosan, 57-41 százalékra, 16 százalékpontot ráverve a Fidesz jelöltjére.


A Fidesz jelöltjére, aki ráadásul a város alpolgármestere, és akinek Lázár János kampányolt, illetve demonstratíve Orbán Viktor is fogadta a dolgozószobájában.
Emellett Márki-Zaynak hatalmas ellenkampánnyal kellett szembenéznie. Nemcsak személyében támadtak, hanem az utolsó napokban a támogatóit is listázták.

Mindezek ellenére azonban hatalmas győzelmet aratott, és ő lesz 2019-ig a város polgármestere. Kérdéses persze, hogy egy fideszes többséggel mit kezd majd, de ez a helyi politikai következmények közé tartozik.

Országosan sokkal fontosabb és érdekesebb ennek a győzelemnek az üzenete. Ugyanis Márki-Zay megválasztásának komoly tanulságai vannak, amelyeket a Fidesznek és az ellenzéknek is le kell vonnia. Mégpedig nagyon-nagyon gyorsan. Hat hét múlva ugyanis parlamenti választásokat tartanak. Biztosan mondhatjuk, hogy a mostani választást, a kampányt befolyásolni fogja ez az eredmény.

Nézzük meg ugyanis, mi következik a hódmezővásárhelyi eredményből:...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.