2018. február 2., péntek

A FIDESZ JELÖLTJE LEMONDTA A VITÁT, EZÉRT KÉT ÓRÁN KERESZTÜL EGY SZÓ SEM ESETT SOROS GYÖRGYRŐL

444.HU
Szerző: CZINKÓCZI SÁNDOR
2018.02.02.


Csütörtök este lett volna egy vita, ahol a választók az összes olyan jelöltet megismerhették volna, aki a 8-9. kerület nagy részét magába foglaló 6-os körzetben indul. A Közös Ország Mozgalom a Ferencvárosi Művelődési Központban egyszerre próbálta színpadra állítani a Fidesz, a Jobbik, az Együtt, az LMP, a Momentum és a DK jelöltjeit, hogy a magyar közélettől teljesen szokatlan módon, nyilvánosan mérjék össze, mi a tervük a két kerülettel.

A Fidesz ide sem jött el

Az már sokkal inkább a megszokott ügymenetre emlékeztetett, hogy Kocsis Máté, a Fidesz jelöltje nem jött el. Pedig a választási körzet józsefvárosi felét most is pont ő irányítja polgármesterként.

Igaz, így a bő kétórás rendezvény alatt egyszer sem hangozott el Soros György neve, a jelölteknek pedig olyan, a magyar közélettől idegen témákról kellett beszélniük, mint a lakhatási helyzet, az oktatás, a szegregáció vagy az egészségügy.

A vitától távol maradó Kocsis Máté helyére Nótár Ilona, a Magyarországi Cigánypárt jelöltje jelentkezett be a közönség soraiból. A támogatóival kevésnek tartották azt a pár percet, amit a szervezők eredetileg ajánlottak neki. Végül a közönség nagy többséggel megszavazta, hogy beszállhasson a vitába.

Mivel mindenki ellenzéki pozícióból beszélt a programjáról, nem alakult ki nagy vita arról, hogy mindennek jobban kellene működnie: egymásra licitálva egymás után ígértek a bérlakásprogramokat, miközben többet költenének az oktatásra is és kíméletlenül elszámoltatnák a korrupt politikusokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.