2018. február 14., szerda

A FIDESZES BAJKAI KÖVES SLOMÓÉKNAK ÉS A FARKAS FLÓRIÁN-FÉLE ALAPÍTVÁNYNAK IS LAKÁST ADNA

INDEX
Szerző: NÉMETH TAMÁS
2018.02.13.


A VII. kerület fideszes alpolgármestere és 2018-as országgyűlési képviselője, az Orbán-család ügyvédje, a kampányban a nevével felmatricázott tojást és tejet osztó Bajkai István két beterjesztéssel is előállt a VII. kerületben: szerdán szavaz a testület két lakás bérlőkijelölési jogáról. Ezt a furcsa fogalmat úgy lehetne lefordítani, hogy az önkormányzat tulajdonában álló lakást gyakorlatilag olyan módon ad át valakinek, hogy az az illető döntheti el, ki veheti azt bérbe, derül ki az önkormányzati ülés apropóján kiküldött anyagokból.

A jogszabályban lehetőség van arra, hogy ezért a lakás forgalmi értékének 25-50%-át elkérje az Önkormányzat, Bajkai beadványa alapján azonban ettől eltekintene az önkormányzat. Az előterjesztés szerint legalább 60nm-es lakásokról van szó.
De mi az a két szervezet, akik ebben a lehetőségben részesülnének?

A kerületben, ahol egyébként nagyon sokan pályáznak hasonló lehetőségre, most egyrészt az az EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) juthatna ilyen lakáshoz, aminek vezetője, Köves Slomó épp a napokban adta nevét, arcát a Fidesz-KDNP belvárosi jelöltjének, Hollik Istvánnak a kampányához, de az ő, pártokról alkotott véleményét használják A Bajkai futtatására befogott Körúti Korzó nevű fideszes lapban is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.