2018. február 1., csütörtök

A KISPÁRTOK NEM HISZNEK A KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSOKNAK - BOJÁR GÁBOR

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2018.01.31.


Egy elképesztően ördögi választási rendszert kényszerített ránk a Fidesz, amely szinte lehetetlenné teszi az ellenzéki pártok számára az együttműködést – erről beszélt a Megbeszéljükben Bojár Gábor. Az üzletember az egyike annak a 26 köztiszteletben álló értelmiséginek, akik nyílt levélben kérik az ellenzéki pártokat, hogy a velük szimpatizáló választókat a legesélyesebb helyi ellenzéki jelölt támogatására buzdítsanak.

Bojár Gábor szerint a jelenlegi magyar választási rendszer azért ördögien ravasz, mert a túlsúlyba kerül egyéni választókerületek mellett viszonylag jelentős mennyiségű, 90 körüli listás helyet hagyott meg, amely pont elég arra, hogy - a parlamentbe való bejutás ígérete rénén – a kispártokat érdekeltté tegye a nem együttműködésben, és ezt egy anyagi ösztönzéssel is megfejelte.

Az üzletember beszélt arról is, hogy tanácsadóként szerzett tapasztalatai azt mutatják, hogy a kispártok túlbecsülik a saját erejüket, mert abban a közegben, ahol léteznek, ahol a leglelkesebb híveikkel találkoznak, ott egyszerűen nekik hisznek, én a közvélemény-kutatások eredményeinek, és ebben a helyzetben óriási önfeladást kíván meg részükről a koordináció.

Az ellenzéki pártoknak címzett nyílt levél kapcsán hozzátette: ebben a helyzetben az ő választóik nagy valószínűséggel azt fogják értékelni, hogyha nagyvonalúak lesznek, kompromisszum készek lesznek és félre tudják tenni az egyéni sérelmeiket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.