2018. február 12., hétfő

BEZZEG A FOLYTATJUK! MEKKORA HATALMAS VÁLASZTÁSI PROGRAM VOLT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.02.12.


...megint előkerült egy átkozott időkapszula, ami kereng-bolyong az interneten és arra emlékeztet, hogy a jelenleg regnáló pártnál köpönyegforgatóbb, következetlenebb gyülekezetet keresve sem lehet találni a törékeny magyar demokrácia történetében. A bezzegelmúltnyolcévezésrőlhírhedtté vált Fidesz Áder Jánosa, akkor közönséges parlamenti képviselő egy huszonöt évvel ezelőtti felszólalásban tette világossá, miért nem kérnek a külföldön élő magyarok szavazati jogából. Áder János közönséges, mezei képviselő 1993-ban ezt mondta a szájával:

Mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon, akik nem adófizető polgárai az országnak, és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötődése nincs is már az országhoz.

Öröm és boldogság látni, hogy ez ma már nem probléma a Fidesz számára, nem találnak benne kivetnivalót, sőt, ma azért dönthetnek a fenti jellemzőkkel leírható magyarok az ország sorsáról, mert ha a Fideszre szavaznak, akkor semmi gond nincs ezzel. A határon túli magyarok állampolgársága mellé járó fideszes szavazati jog ma már evidencia és olyan megkérdőjelezhetetlenség, hogy aki megkérdőjelezi véletlenül, az csak hazaáruló lehet. Így megy ez.

Van aztán annak valami ótvaros bűbája, hogy miközben a miniszterelnök úr vejére a bűnszervezetben elkövetett csalás gyanúja vetül az OLAF szerint, a propagandaoldalakat annyiban rázta meg ez a hír, hogy napok óta próbálják Simicska Lajosra kenni az ügyet. Ehhez képest a lopott pénzből működő Magyar Idők ma reggeli cikkében arról ír, hogy a 4-es metró korrupciógyanús szerződéseinek ügyében az ügyészség május 23-ig hosszabbította meg a nyomozás határidejét, meg hogy az Alstom-kocsik 2006-os beszerzése ügyében három gyanúsított van. Meg hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal szerint 167 milliárd forintnyi szerződés lehet szabálytalan a baloldali kormányok legsúlyosabb, korrupciógyanús ügyében...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.