2018. február 17., szombat

BUSÁS OSZTALÉK AZ ÁLLAMI KÓRHÁZ PARKOLÓJÁNAK BEVÉTELÉBŐL

MAGYAR NEMZET ONLINE
Szerző: KUSLITS SZONJA
2018.02.17.


Tizenöt évig volt kiszervezve a parkolási szolgáltatás a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben egy külsős cégnek, amely évente százmillió forintos nagyságrendben fizetett osztalékokat a tulajdonosoknak – tudta meg a Magyar Nemzet. Kiderült, az állami intézmény csak nemrégiben vette vissza az üzemeltetést.

Mindez azért érdekes, mert lapunk a héten számolt be arról, hogy a kórház területén jelenleg a parkolás első fél órája díjmentes, azonban a betegeknek a második fél óra 400 forintba, majd minden további 30 perc további 600 forintba kerül.

Cikkünk után az intézmény közleményt adott ki, amely szerint a bevétel ma már a betegellátás és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások javítására fordítható. Azonban a közleményből kitűnik, hogy valakik igencsak jól jártak a parkoló üzemeltetéséből, amelynek díjszabása egyébként öt éve változatlan. Figyelemre méltó különben, hogy a kórház azt állítja, a parkolási díj meghatározásakor a legfontosabb szempont a forgalom szabályozása volt.

Az, hogy egy magáncég számára mekkora üzlet az állami intézmény parkolóját üzemeltetni, jól látszik abból is, amit a napokban Tiba Sándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház – különös körülmények közt menesztett – volt főigazgatója nyilatkozott a Népszavának. Mint mondta, a kórházi parkolókat üzemeltető Cordate Zrt. a dolgozóktól és a betegektől beszedett parkolási díjat is megkapja, ezenkívül a kórház több mint havi négymillió forintot is fizet a cégnek a szolgáltatásért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.