2018. február 1., csütörtök

EGY LÁZADÁS AZ INTÉZMÉNYESÜLT POLITIKA ELLEN - INTERJÚ A CSEH KALÓZPÁRT VEZETŐJÉVEL

MÉRCE
Szerző: MÉRCE
2018.01.31.


A Kalózpárt 22 parlamenti mandátummal a harmadik legjelentősebb politikai erő Csehországban. Kik a cseh kalózok, és milyen ügyekre akarnak koncentrálni? Ivan Bartošsal, a Kalózpárt vezetőjével beszélgetett a Political Critique.

Ivan Bartoš, a Cseh Kalózpárt vezetője:

Férjünk bele fél órába, ha lehet!

Sławek Blich, Krytyka Polityczna: Hív a munka?

Nem – a feleségem. Közös ajándékot adtunk egymásnak karácsonyra – be kell fejeznem egy tetoválást a mellkasomon. Nem késhetek ma. Egyébként tudtad, hogy Lydie (aki ugyancsak tagja a Kalózpártnak) szervezte Prágában a lengyel nők egyenjogúságáért harcoló Fekete Tüntetést (Czarny Protest)?

Igen, a2larm.cz-s barátaink be is számoltak róla.

Mi is pontosan így kezdtük – aktivisták voltunk, tüntetők, akik nem tudtuk elviselni a status quo-t.

Azért jöttem beszélgetni veled, mert nem tudjuk, hogy jó vagy rossz hírt jelentetek-e a baloldalra nézve.

Történelmi eredményt értünk el a legutóbbi parlamenti választásokon. Mostanra a harmadik legnagyobb politikai erővé váltunk az országban. Van pár szenátorunk, 22 képviselőnk, vannak embereink vidéken és van egy polgármesterünk is Nyugat-Csehországban, Mariánské Lázne-ban.

Ezzel az eredménnyel sikerült zavarba hozni a politikai elemzőket. Tudtuk, hogy az anti-establishmenthez tartoztok, liberálisok vagytok, a politikai színtéren lezajló generációváltás részesei. Ja, és ti csináljátok az egész visegrádi régió legjobb videóit, mint például azt, amelyikben tangóharmónikázol és buszt vezetsz
:...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.