2018. február 27., kedd

EZEKET A LEVELEKET ÍRTA AZ OLAF AZ ELIOS-LÁMPÁK MIATT MÓRAHALOMNAK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2018.02.27.


Az Európai Unió csalás elleni hivatala tavaly októberben írta meg a Csongrád megyei településnek, hogy milyen furcsaságokat talált a város közvilágításának korszerűsítésénél. A legerősebb OLAF-állítás az, hogy az EU-s támogatások szétosztását végző kormányszerv keze is benne volt a sikeres pályázatokban, de szerepel a levélben Tiborcz István és Hamar Endre is.

Január közepén robbant a hír, hogy az OLAF, az Európai Unió csalás elleni hivatala súlyos szabálytalanságokat talált az Elios Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert, uniós forrásból fizetett közvilágítási projektekkel kapcsolatban.

Egy hónappal később, február közepén kiderült, hogy az OLAF már tavaly ősszel levélben tájékoztatta az érintett településeket arról, hogy mit talált a vizsgálat során. Erről a megkeresésről azonban egészen eddig hallgattak az önkormányzatok.

Az Átlátszó közadatigénylésben kérte ki az OLAF-levelet az összes önkormányzattól, ami érintett az Elios miatti vizsgálatban.

Elsőként Mórahalom válaszolt: a Csongrád megyei település elküldte az OLAF-tól kapott mindkét levelet. Egy kis szkennelési hibával, de elküldte...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.