2018. február 1., csütörtök

EZÉRT NE SÍELJ UTASBIZTOSÍTÁS NÉLKÜL

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.02.01.


Sokan még mindig utasbiztosítás nélkül kerekednek fel síelni, pedig egy kisebb baleset is milliós kiadásokkal járhat. A megfelelő védelem kiválasztásakor fontos tisztában lenni azzal, pontosan mire és mennyit fizet a biztosító. A túl alacsony szolgáltatási díj esetén ugyanis a saját zsebünkbe kell nyúlni.

A balesetektől nem véd meg minket az utasbiztosítás, az anyagi csődtől viszont igen. A tapasztalatok szerint a külföldre utazók 30-40 százaléka köt utasbiztosítást. A síelni indulók között ennél nagyobb az arány, azonban még így is sokan indulnak útra biztosítás nélkül.

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya jó szolgálatot tehet, azonban fontos tudni, hogy csak nagyon szűk korlátok között használható (az EEK és az utasbiztosítás összehasonlítását itt találja). Így például csak az orvosilag szükséges ellátások igénybevételére jogosít (az adott ország jogszabályai döntik el, hogy mi tartozik ide), és sok országban önrészt kell fizetni még az állami ellátórendszerben is. Ráadásul csak a társadalombiztosítási rendszerhez tartozó intézményekben fogadják el, magánorvosok (üdülőhelyeken sokszor csak ők érhetőek el) és magánklinikák nem.

Egy felkartörés ambuláns ellátása Ausztriában 50 ezer forintnak megfelelő összegből megúszható, de Franciaországban 130-150 ezer forintot kell rászánni, és ez még csak a röntgen és egy egyszerű gipszelés ára. Ha azonnali műtétre van szükség, az akár több millió forintba is belekerülhet – hangsúlyozta Mester Péter, a Posta Biztosító marketingvezetője az Azénpénzem.hu kérdésére. Ehhez még hozzáadódhat a hegyi mentés összege, illetve a mentőautóval vagy repülőgéppel történő hazaszállítás költsége. A hegyi mentés Franciaországban elérheti az 500 eurót, Ausztriában a 200 eurót, a mentőhelikopteres mentés mindkét országban 2-4 ezer euró fölött is lehet, de akár több millió forintba is kerülhet. A hegyi mentés a legtöbb országban a biztosítottak számára is díjköteles...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.