2018. február 26., hétfő

GRILLEZETT SKORPIÓ

VARKASVONÍTÁS
Szerző: Tarski
2018.02.24.


Gyerekként sokan lehettek közöttünk olyanok, akik azzal próbálták igazolni a bátorságukat és vagányságukat, hogy bogarakat ettek meg, vagy legalábbis annak valamelyik testrészét próbálták elfogyasztani. Jómagam nem emlékszem arra, hogy ennyire bátor lettem volna, mindenesetre arra jól emlékszem, hogy ilyen buliban én is részt vettem. Gyerekes dolog volt ez, amivel azt akarták bizonyítani, hogy nem rettennek vissza olyan szokatlan dologtól sem, mint egy szöcske, vagy egy giliszta elfogyasztása. Mondom, gyerekes és sehová se vezető dolog így kimutatni a bátorságunkat és az eltökéltségünket, ezért felnőtt ember ilyenre nem is vetemedik.

Ez utóbbi megállapítás a jelek szerint nem állja meg a helyét akkor, amikor bogarak és egyéb rovarok elfogyasztásának lehetőségével kell félelmet kelteni a választókban. Így cselekedett Fazekas Sándorföldművelésügyi miniszter az egyik választási gyűlésen, amikor azt fejtegette, hogy a sok migráns befogadásával együtt járhat az étkezési kultúránk megváltozása is. Látszólag lehet ebben valami realitás, de szerintem inkább humorosnak kell tekintenünk azt, hogy grillezett skorpiót vizionált a jó sertéspörköltet kedvelő magyar ember tányérjára. A miniszterről egyébként jól tudjuk, hogy ő maga a karcagi birkapörkölt nagy kedvelője, ami azért fontos tény, mert az köztudomásúan eredeti magyar ételkülönlegesség, aminek kedvelése egyúttal Fazekas igaz magyarságát is bizonyíthatja. Ez a mostani fenyegetése pedig még egy lapáttal rátett arra, hogy a minisztert a magyar fölművelésügy felkent apostolának tekintsük. Mert hát, ugye, aki az évszázadokon keresztül művelt magyar konyhaművészetet félti a migránsoktól, az csak igaz magyar lehet és alkalmas arra, hogy tovább vigye a magyar fölművelés országos gondjainak megoldását.

Azt gondolom, hogy Fazekas Sándor ezzel a kijelentésével nagy bakot lőtt és jó ideig rajta marad az a stigma, amit most magára vésett. Az ugyanis még elmenne, hogy mint földművelésügyi miniszter kivont karddal harcol például a GMO-k, azaz a génmódosított termények előállítása ellen, bár meglehet, ezen a téren is vesztésre áll. Abban igaza van, hogy hazánknak vannak olyan gabonafajtái, amelyeket a hazai földrajzi és meteorológiai viszonyoknak megfelelően nemesítettek ki, ezért nincs szükség arra, hogy külföldről hozzanak be génmódosított gabonafajtákat. De más tekintetben, mint például a kertészet terén egészen más a helyzet, mert bizony mondjuk Hollandiából rengeteg olyan növényfajtát hoznak be, amelyek nyilvánvalóan jobb termésmutatókkal rendelkeznek. Tehát a célszerűség és a hasznosságmondja meg azt, hogy egy növényfajta hazai meghonosítása jó-e, vagy sem. Ez pedig azt sejteti, hogy az eddigieknél sokkal jobban kell támaszkodnunk a külföldi nemesítések eredményeire, és nem szabad a földművelésügyből is politikát, különösen migráns politikát csinálni. Az ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy néhány ezer menekült befogadása nyomán velük érkezhet a muszlim étkezési kultúra is, és az pedig a legkevésbé sem képzelhető el, hogy itt Magyarországon a Fidesz választási veresége után grillezett skorpiót fognak fogyasztani. Nekem az az érzésem, hogy Fazekas Sándorban felülkerekedett az Orbán Viktor elvárásainak való megfelelés kényszere és ezért a saját területén, tehát a földművelésügy vonatkozásában be akarta mutatni azt, hogy milyen szörnyű jövő áll majd a magyarok előtt, ha nem a Fideszre fognak szavazni. Szánalmas és nevetséges kísérlet volt ez a részéről, mert csak néhány megrögzött Fidesz hívő fogja elhinni neki akár egyetlen hangot abból, amit vizionált, ezzel szemben a nagy átlag csak nevetni fog rajta. Kellett ez neki?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.