2018. február 27., kedd

HIBÁT HIBÁRA HALMOZOTT A FIDESZ HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN, AMINEK LÁZÁR FIZETHETI MEG AZ ÁRÁT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.02.27.


Egészen speciális helyszínen zajlott le az áprilisi országgyűlési választások főpróbája, ezért a tanulságokat is nagy körültekintéssel kell levonni. Az viszont vitathatatlan, hogy a felszín alatt repedező kormányzati kommunikációs gépezet most először mutatta meg, milyen sebezhető, és mennyire nem vette komolyan a Fidesz a választópolgárok valódi igényeit. A fő kérdés most az, hogy az ellenzék vagy a kormány reagál helyesebben a kialakult helyzetre. Vendégszerzőnk, Kuczog Balázs elemez.

A hódmezővásárhelyieket a Nemzeti Együttműködés Rendszere nem nyolc, hanem huszonnyolc esztendeje nyomasztja. Nem véletlen, hogy a választás éjszakáján Lázár János elődjéről, Rapcsák Andrásról is ejtett néhány szót annak kapcsán, hogy az új polgármester kiket és hogyan akar elszámoltatni. Rapcsák vasmarokkal irányította a várost 1990-től haláláig, majd ugyanezt az autoriter magatartást fejlesztette tovább egykori táskahordozója, Lázár János. Vásárhelyen már a 90-es években sem járt könyörület azoknak, akik bírálták Rapcsákot, majd Lázárt, és a korrupciógyanús ügyekről is hamarabb pusmogtak a városban, mint ahogy azt országosan tettük a Fidesz 2010-es kétharmados győzelme után.

Tehát lényegében kicsiben már működött a NER Hódmezővásárhelyen akkor, amikor Orbán Viktor elkezdte megvalósítani nagyszabású terveit a 2010-es évek legelején. A helyi sajtó már évtizedek óta a fideszes városvezetők kottájából játszott, akik pedig fellázadtak az öntörvényű és meglehetősen kíméletlen politikai ellenfélnek bizonyuló Rapcsák, majd Lázár ellen, számolhattak azzal, hogy tönkreteszik a vállalkozásukat, ellehetetlenítik a családtagjaikat. Akinek új volt az a lejárató kampány, melyet Márki-Zay Péter ellen indítottak, az nem ismeri a „vásárhelyi hagyományokat”. Itt ugyanis nem szolgált nagy újdonsággal az, hogy bekamerázták az ellenzéki jelölt utcáját, kirúgták a munkahelyéről, lejárató röplapokon próbálták hitelességét csorbítani. Ezek már régről ismert, sőt, mondhatni bevált módszerek voltak a hatalmi elit részéről korábban is az alföldi városban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.