2018. február 5., hétfő

ITT AZ ELSŐ JÓ HÍR AZ EGRI KÓRHÁZBÓL, PEDIG A HÉT SZINTE EL SEM KEZDŐDÖTT

SZTÁRKLIKK
Szerző: KORÓZS LAJOS
2018.02.05.


Tegnap látom a facén, hogy nagyon pörög a heti két jó hír publikálása Balog miniszter úr kérésére az egészségügyet illetően. Ma volt lehetőségem a Markhot Ferenc kórház dolgozóival beszélgetnem. Tőlük kaptam az első jó hírt.

Ezek szerint: a dolgozók nagy része a 8%-os fizetésemelés ellenére több tízezer forinttal kevesebb bért kapott, mint az előző hónapban. Sőt! Volt olyan szakdolgozó, aki 30 ezer forinttal kevesebbet. "Jó hír" viszont, hogy a bérszámfejtők meg tudták magyarázni, hogy ez így van jól és elégedjenek meg a 30 ezres csökkentéssel.

Más: a dolgozókat fenyegeti a kórház vezetés, ha velük nem értenek egyet. Példa rá, hogy közelmúltban egy intenzíves doktornő azért repült, mert nem volt egy véleményen a vezetőséggel, miszerint a műtőt be kell kamerázni (ez azért elég durva)! A doktornő repült azonnali hatállyal, pedig vészes orvoshiány van s a kamera fel lett szerelve! "Jó hír" az egészben, hogy nem bíbelődtek holmi fegyelmi tárgyalással és felmondási idővel, végkielégítéssel stb. Kirúgva s punktum!...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.