2018. február 2., péntek

JUHÁSZ PÉTER MEGVENDÉGELTE ORBÁN VIKTORT

MÉRCE
Szerző: CSENGEL KARINA
2018.02.02.


Juhász Péter több mint egy hete kórházi koszton él, hogy demonstrálja, milyen kevés és milyen rossz minőségű ételt kapnak a kórházi betegek, akiknek egyébként nagy szükségük lenne a tápanyag-és vitamindús ételekre a gyors felépüléshez. A politikus sokszor jelentkezik videókkal Facebook-oldalán, tegnap épp Orbán Viktorral ebédelt, amit természetesen dokumentált is.

Persze az első képkocka után kiderül, csak egy karton-Viktorral volt alkalma ebédelni, aki nem volt túl beszédes, főleg a pálinkával és erőspaprikával kapcsolatos gasztronómiai élményeit osztotta meg Juhásszal. Juhász az aznapi kórházi kosztja egy részét ajánlja fel a Miniszterelnök Úrnak, ami egy csomag 55 százalékos hústartalmú sonkából (és 45 százalék valami nagyon nem odavaló dologból), egy afrikaiharcsa-pástétomból és két szelet toast kenyérből áll. Orbán minden második mondatában hangsúlyozza, inkább pálinkát inna, ami valószínűleg egy természetes emberi reakció a kórházi sonkát 5 percen át tukmáló Juhásszal szemben.

A viccelődés után Juhász rátér a lényegre: az egészségügyet tudatosan lerohasztják, hogy minél rosszabb legyen az ellátás, minél hosszabbak legyenek a várólisták, minél rosszabb legyen az étel, miközben a kormány kiviszi a pénzt az állami egészségügyből és a saját privát kórházaiba tömi. Ha nem tennék ezt, itthon maradnának az orvosaink, nővéreink és legalább a kormány saját jogszabályaiknak meg tudna felelni a kórházi étkeztetés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.