2018. február 27., kedd

KLASSZ TÁBORT ÉPÍTETT ERDÉLYBEN AZ ERZSÉBET PROGRAM, DE TAGADJA

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: SIPOS ZOLTÁN
2018.02.26.


Különös az a titkolózás, mint ami az ivói üdülőtábort övezi: sem a régi tulajdonos, az Erzsébet Vagyonkezelő Kft., sem az új tulajdonos, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány nem válaszolt adatigénylésünkre. Ezt derítettük ki a beruházásról.

Idilli környezetben, Székelyudvarhelytől 25 kilométerre, a zetelaki víztározótól nem messze található az a 2,7 hektáros telek, ahol 2013-ban nyári tábor épült. És bár a tábor az Erzsébet program keretein belül évek óta fogadja a nyaraló magyarországi diákokat, mi több, a program honlapján is szerepel, az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. nem adta ki kérésünkre az ingatlan megvásárlásával és/vagy megépítésével kapcsolatos szerződéseket.

Társaságunk nem kötött romániai ingatlan megvásárlására, illetve megépítésére vonatkozó szerződést, valamint romániai ingatlan tulajdonjogával sem rendelkezik vagy rendelkezett” – állítja az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.

Második, bérleti szerződésekkel kapcsolatos adatigényünket szűkszavú válasszal dobta vissza az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.: „társaságunk nem használ egyetlen romániai (erdélyi) ingatlant sem, valamint nem bérel Ivóban ingatlant.”
A tábor tulajdonosa az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. által alapított cég

A romániai cégadatok mást mondanak: a Muntacop Exim Kft.-t az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. alapította 2013 márciusában, és a tulajdoni lap szerint 2018 februárjában is ez a cég volt a tulajdonosa a tábornak.

A cég nevére állították ki az építkezési engedélyt is 2013 májusában – eszerint a munkálatok értéke 661 500 lej (44 millió forint). Itt meg kell jegyezni, hogy az építkezési engedélyben szereplő érték nem mindig fedi a beruházás valódi összegét.

Alapítása óta a Muntacop Exim Kft. egyre jobb eredményeket könyvelhet el: míg 2014-ben a forgalma alig 137 ezer euró (42 millió forint), addig ez 2016-ra 800 ezer euróra (250 millió forint) nő és 1,1 millió euró (240 millió forint) állóeszközzel rendelkezik. Igaz, közben egy 1,3 millió eurós (400 millió forint) adósságot is görget maga előtt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.