2018. február 23., péntek

KORRUPCIÓINFÓ: NEM CSAK A LED-LÁMPÁK KÖZBESZERZÉSE AGGÁLYOS HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2018.02.22.


Aggályosnak találta Hadházy Ákos LMP-s társelnök az Elios-Tiborcz-botrányban is sokat emlegetett Hódmezővásárhely egyéb beszerzéseit is. A vasárnap időközi választásokat tartó település közelmúltbeli közpénzes munkáit elemezte a politikus, és megállapításait a helyszínen tartott Korrupcióinfón ismertette. Arra jutott: az Elios-féle manipuláció nem a kivétel, hanem a szabály a korábban Lázár János kancelláriaminiszter által vezetett városban.

A kukásautó az új LED-lámpa – egyebek mellett ezt állapította meg Hadházy Ákos Hódmezővásárhely összes 2017-es, és néhány korábbi közbeszerzését elemezve (a részletek ittés itt böngészhetők, Google-drive-on).

2015-ben Hódmezővásárhely önkormányzata két közbeszerzéssel kukásautókat és sok ezernyi kukát szerzett be a Kupola 2000 Kft.-től 1,2 milliárd forint értékben. A Kupola 2000 Kft. Paragi Istváné, aki az Építészmester Zrt. nevű cégével a számos építőipari közbeszerzést nyert a városban az elmúlt években.

Paragi családi cége volt eredetileg a Kupola 2000 Bt, semmi kis forgalommal. Ez a cég alakult 2014 áprilisában kft.-vé, amelynek abban az évben mindössze 7 milliós forgalma volt. A következő évben azonban elnyerte a kukásautó-üzletet, és hirtelen 1,27 milliárdos bevételt produkált.

Volt azonban, hogy alulmaradt az Építészmester, például a másik hódmezővásárhelyi sztárral, a kamerarendeszer-beszállító System Service Kft.-vel szemben.

A 31 eszközből álló rendszert – amit polgármester-jelöltségének bejelentésekor Márki-Zay Péter ellen is bevetettek – a System Service Kft. telepítette 94 millió forintból, azaz kameránként 3 millióból. Helyi információk szerint a cég tulajdonosa jó viszonyt ápol Lázár unokatestvérével...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.