2018. február 1., csütörtök

LÁZÁR SZERINT A KÖZMUNKÁSOK VALÓJÁBAN BŰNÖZŐK, PEDIG Ő AZ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AN
2018.01.30.


Lázár szerint azért javul a közbiztonság, mert a közmunkásoknak nincs idejük lopni. A kancelláriaminiszter ezt egy lakossági fórumon találta mondani, szavait a Hír TV idézte.

„170-180 ezer ember van közmunkában. Akinek reggel 6-kor el kell mennie melózni, és mondjuk Hegedűs Laci dolgoztatja itt, a hódmezővásárhelyi városházán, annak délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni. Beszéljünk világosan és egyértelműen. Ráadásul egy idő után rájön arra, hogy 60-70 ezret kap úgy, hogy ledolgozik reggel 6-tól délután 2-ig, akkor már minek akkora kockázatot vállalni.”

Lázár azt is mondta, hogy “27 éve minden választás alkalmával a komcsik megpróbálják megostromolni a városházát, de mi mindig megvédjük”, sőt “az ország közbiztonsága pedig azért jobb, mert a korábbinál többen ülnek börtönben”.

Az ellenzék persze felháborodott, a közmunkások szakszervezetének elnöke is, aki szerint a korrupciós ügyek inkább kormányközeli emberekhez köthetők, a közfoglalkoztatás pedig nem arról szól, hogy a délutánra elfáradt embereknek már ne legyen kedvük bűnözni. “A közfoglalkoztatásban nagyon sok becsületes ember dolgozik és végzi a munkáját” – tette hozzá Vécsei István. Komjáthi Imre pedig közölte: a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket (MKTB) egyesület közösség elleni uszítás gyanújával feljelenti Lázár Jánost.

Önmagában nem az a gond, hogy Lázár János így beszél, mert mindenki akkora bunkó, amekkora lenni akar, és amennyire a környezete kiteljesedni engedi a tahóság iránti igényét. Nos, utóbbi valós probléma: Magyarországon a szavazásra jogosultak közül a biztos választók többsége erre bukik. A komcsizásra meg arra, hogy “tisztán” és világosan” kimondják: a közmunkás (ahelyett, hogy örülne a nyolc óra munkával összekapart 60-70 ezer forintnyi alamizsnájával) szerencsére úgy elfárad, hogy már nincs ereje lopni menni – ahogy egyébként eredendően tenné. Senkinek nincs kétsége, hogy a cigányokra gondol.

Mert a közmunka főleg rájuk lett kihegyezve. Vécsei István megemlíthette volna, hogy a közmunka megaláz, és arról szól, hogyan megbélyegezzenek csomó, életben maradásért küzdő embert. Ott áll egy Lázár féle alak, aki a bűntársaival együtt ezermilliárdokat… gyakorlatilag az ország összes pénzét úgy kezeli, mintha az övé volna, aki éjjel-nappal lop, aki nem “miniszter úr”, ahogy több “ellenzéki” megszólaló nevezi, hanem közönséges bűnöző. Nos, ő azokat ostorozza, akik legalább szemetet szednek vagy gazt irtanak a közért. Orbán is kihúzott egyszer egy gyomot, de több jó most nem jut eszünkbe erről a tolvaj bűnöző bagázsról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.