2018. február 26., hétfő

LENDVAI ILDIKÓ: A KUBATOV-LISTA ELAVULT, MEHET A SZEMÉTBE

VÁROSI KURÍR - BLOG ZÓNA
Szerző: Lendvai Ildikó
2018.02.26.


...Az első tanulságok:

- A legfontosabb, hogy megrepedt a bálvány. A Fidesz igenis legyőzhető. Ha itt, akkor máshol is. A Kubatov-lista elavult, mehet a szemétbe.
- Legyőzhetők, de csak akkor, ha elegen elmegyünk szavazni.. Vásárhelyen rekordot döntött a részvételi arány.
- A választásokat nem bojkottálni kell, hanem megnyerni. Mi lett volna, ha Vásárhely bojkottál?!
Valami változik a korrupció megítélésében. Eddig úgy tűnt, a milliárdos lopások sem mozgósítanak, az emberek ezt már bekalkulálták a politika velejárójaként. De úgy látszik, mára túlmentek a határon. Az ELIOS és a miniszterelnöki vő referencia-városában.az ellenzéki jelölt fő jelszava a korrupcióval való leszámolás volt. És hatott.

- A kamujelölteknek -akár szimpla bérencek, akár csak rosszul mérik fel a helyzetet- ..csak a szégyen marad. Átlátnak rajtuk .Itt alig 1%-ot ért el a baloldalt megosztani akaró ellenjelölt. Megéri? Nem sorolom, kiknek érdemes átgondolni a példát.
- De ne örüljünk korán.Vásárhelyen.könnyebb is, nehezebb is volt, mint az országban áprilisban. Nehezebb, mert ezt a várost a Fidesz fellegvárának tekintették. Könnyebb, mert ez időközi választás: lehetett mindenki által támogatott civilt indítani. A parlamenti választáson erre csak elvétve van lehetőség, mert a civil jelölt töredékszavazatai elvesznek, senkinek a listájára nem kerülnek fel. Márpedig a listás szavazatok nyomán áll össze az országgyűlés közel fele, megfelelő listás eredmény nélkül nem lehet kormányt váltani. Most nem merült fel a Jobbik és a demokratikus pártok kibékíthetetlen ellentéte sem, hiszen senkinek sem kellett egy másik párt jelöltjét és programját támogatni.Továbbra is azt hiszem: áprilisra nem kell vállalhatatlan kompromisszumot kötni (Vásárhelyen sem kellett) a Jobbik vezetőivel, nem kell, a táborunk nagyobb része szerencsére nem is hajlandó, Toroczkaikra és hasonlókra szavazni. Kell viszont az egyértelmű helyzet a demokratikus oldalon.. Ha ott a körzetek jó részében. egy demokratikus kihívó van, a szavazók egyértelműen benne fogják látni a kormányváltót. Okos és tisztességes politikusok az LMP-ben, Momentumban, ugye látjátok? Hic Rhodus, híc salta!.
De addig sem lesz könnyű,

sem Vásárhelyen, sem az országban. A városban a közgyűlésnek fideszes többsége van. Arra kapnak majd parancsot, hogy minden eszközzel tegyék működésképtelenné a testületet.:Kérdés, kire hallgatnak majd. A kormánypárt az országos politikában a hátralévő pár hétben minden eddiginél vérszomjasabb, fenyegetőbb és gátlástalanabb lesz. Mint a sarokba szorult vad: harap, karmol, fülsiketítő hangokat ad.. De mögötte fal van..:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.