2018. február 5., hétfő

MAGYARTANÁRA KOMMENTBEN ÁLLT KI A DIÁK MELLETT, AKIT A KORMÁNYMÉDIÁBAN MEGPRÓBÁLTAK LEALÁZNI

444.HU
Szerző: plankog
2018.02.04.


Pénteken jelent meg videónk a diáktüntetésekről, és az oktatásügyben felizzott vitákról...

Ebben pedig több részlet is szerepelt Kálló Dániel, a Független Diákparlament szóvivőjének Echo tévés szerepléséből. A szóvivő oktatási kérdésekről akart volna beszélni, Velkovics Vilmos riporter viszont felhívásuk egyik mondatának elemzésére szólította fel újra és újra, azt mondta, hogy egy felhívást sem tudnak megfogalmazni, és hogy azért akarnak kevesebbet tanulni, hogy többet bulizzanak és videojátékozzanak...

...A 444-re aztán kommentet írt Forgács Éva, Kálló Dániel magyartanára, a Scheiber Sándor Gimnázium tanára. (Rákérdeztünk, valóban ő írta kommentet.)

Kálló Dániel magyartanáraként büszkén állíthatom: a diák tisztában van az alannyal és az állítmánnyal, jól elemez mondatokat, kiválóan fogalmaz és kreatívan old meg nyelvtani és irodalmi feladatokat. Kicsit csodálkozom, hogy az Echo TV újságírója a középiskolai tüntetés egyik szóvivőjét mondatelemzésre szólította fel, ahelyett, hogy az oktatással kapcsolatos véleményéről kérdezte volna. Kálló Dániel a magyarórán azt tanulta, hogy a vita során hallgassuk meg a másik fél véleményét, ne vágjunk a szavába, nem a hangerő, hanem az érvek számítanak. Az Echo TV műsorvezetője agresszivitásával bemutatta, hogyan nem szabad egy újságírónak viselkednie. A pártatlanság látszatát sem próbálta meg fenntartani, egy középiskolás diák véleményének megismerése helyett igyekezett kioktatni, lejáratni, fölényeskedni (ki tudja, miért?), egy percig sem volt kíváncsi interjúalanya válaszára. Látható volt, hogy a gimnazistát meglepte ez a stílus, szerencsére az iskolában nem ehhez, hanem a kulturált kommunikációhoz szokott. Remélem, az Echo TV riporteréhez hasonló »médiamunkások« erről nem fogják leszoktatni.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.