2018. február 27., kedd

MÉSZÁROS LŐRINC ÉRDEKELTSÉGÉBE KERÜL A GELLÉRT HOTEL

ZOOM
Szerző: HORVÁTH ATTILA - ÁBRAHÁM AMBRUS
2018.02.27.


A Konzumé lehet Budapest emblematikus szállodája. A felcsúti polgármester a gyógyfürdőt is szeretné, de azzal nehezebb lesz a dolga.

A Zoom.hu információi szerint hamarosan a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó szállodaüzemeltetési profillal működő cég veszi meg a Danubius Hotel Gellértet. A hírt több, az iparágra közelről rálátó és az előrehaladott tárgyalásokról értesült, egymástól független forrásunk is megerősítette. Az adásvételben résztvevő Mészáros-céget egyelőre még nem tudták teljes biztonsággal megnevezni.

Nem nehéz azonban kitalálni, hogy a Konzum lehet a befutó, hiszen tavaly év végén ebben a cégben hozták egy tető alá lényegében a teljes Hunguest Hotels-láncot.

Hogy pontosan mikor cserél tulajdonost a hotel és mekkora a vételár, azt forrásaink nem jelezték, egyikük annyit jegyzett meg: az biztos, hogy a főváros patinás szállodáját régóta szeretnék eladni.

Összegereblyézték

A korábbi szerteágazó, a felcsúti polgármesterhez köthető szálloda- és hotelkomplexumait decemberben cégjogilag egy helyre „gereblyézték össze”. Az így létrejövő láncnak pedig a Hunguest Hotels Zrt. lett az üzemeltetője. Az ügylet eleme volt többi között, hogy a Konzum PE Magántőkealap – amelyek mögött Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc áll – számos üzletrész apportjával tőkét emelt a Konzum Nyrt.-ben. Így a tőzsdén jegyzett cég tulajdonába kerül a 14 belföldi szállodát tulajdonló Hunguest Hotels Zrt., a Holiday Resort GmbH apportjával pedig az osztrák síparadicsomban működő négycsillagos, 91 szobás Hotel Relax Resort Kreischberg wellness hotel is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.