2018. február 21., szerda

MI IS FÉLÜNK, NEMCSAK TI - INTERJÚ EGY FIDESZ-SZAVAZÓVAL

ÁGOSTON LÁSZLÓ BLOGJA
Szerző: ÁGOSTON LÁSZLÓ
2018.02.20.

– Te vagy Ágoston László? – állít meg egy kopasz, kigyúrt, nagydarab férfi a konditerem öltözőjében. Mélyen ülő szúrós szemei a hátam közepéig nyilallva várják a választ. Éppen a boxkesztyűjét csomagolja és az MMA-s sípcsontvédőt – ami meglehetősen feltűnő egy harcművészetekkel nem kifejezetten foglalkozó edzőterem öltözőjében.

– Igen én vagyok. – válaszolom. Bevillan az arca egy hozzászólásból, amit a Budapest Pridera szervezett eseményemhez írt. Azt írta, majd ő is eljön és beszélgetünk… eléggé fenyegetésnek tűnt… - Úgy emlékszem, beszélni akartál velem. Megiszunk egy sört?

A fickó kicsit elbizonytalanodik.

– Te nagy Jobbik-szavazó lettél, nem?
– Nem tudok róla. Vagy arra gondolsz, hogy elmentem egy beszélgetésre Vona Gáborral? Mással is mentem volna, de más nem hívott.
– Én Fidesz-szavazó vagyok, minden más öngyilkosság lenne! Te viszont nem válaszoltál a kérdéseimre az oldaladon, le is vettem a követést…

Így kezdődött. A kidobóként dolgozó marcona férfivel egy héttel későbbre beszéltünk meg találkozót. Mit ne mondjak… azért tartottam tőle, hogy mi alakul ki a beszélgetésből, de nem akartam elmenekülni a „kérdőrevonás” elől. És kíváncsi is voltam egy olyan ember világlátására, akié szöges ellentétben lehet az enyémmel.

Te tényleg hiszel ebben az egészben? Nem látod a stadionokat? Nem látod a kórházak állapotát? Nem látod, hogy mi zajlik itt?

– De látom, és van egy csomó dolog, amivel nem értek egyet. Főleg a kommunikáció zavar, a háborús retorika. De én szeretek magam tájékozódni és nem a balliberális hazudozást hallgatom csak. Ha kórházba megyek, megkérdezem, mi a véleményük arról, amerre mennek a dolgok. Ha hallok egy hírt igyekszem több forrásból is utánajárni – felső fokon beszélek angolul, így ez alatt elsősorban külföldi médiumokat értek. Sokan mondják, hogy elvakult Fideszes vagyok, de én mindig megpróbálom ellenőrizni mindennek az igazságtartalmát.

Na jó… De az nehezen lehetne hazugság, hogy iskolák helyett stadionokat épít a kormány…

– Mondom, nem mindennel értek egyet. Viszont láttad az Invictus című filmet? Nelson Mandela Dél-Afrikájában játszódik és arról szól, a közös szurkolás, a közös siker milyen elképesztő közösségépítő erőt jelent egy nemzet számára. A foci EB alatt is csodálatos volt magyarnak lenni. Emlékszel? Azért ebben is van koncepció, még ha a sorrend és a megvalósítás nem is tökéletes.

Te szereted a focit?

– Én nem. De most te beszélj! Nem látod, mit csinálnak Európával a betelepülő migránsok? A muszlimok nagy százeléka csak élősködik rajtunk és semmibe veszik az európai embert. Miért lenne baj, ha meg akarjuk védeni magunkat tőlük? Miért lenne a Fidesz idegengyűlölő, ha nem kér ebből?

Sosem állítottam, hogy mindenkit be kell fogadni és nagyon komoly fenyegetésnek érzem a radikális iszlámot. De kérlek, ne felejtsd el, hogy a radikálisok mindig kisebbségben vannak minden csoportban. A keresztények között is tudok neked őrültet mutatni szép számmal… Viszont úgy gondolom, a tisztességes eljárást, az emberi minimumot mindenki megérdemli nemtől, fajtól, vallástól függetlenül. És az óriási szégyen, hogy Magyarország ezt a határzónában és a plakátokon, Őcsényben és a kampányban nem teszi meg. Óriási szégyen, hogy egyáltalán ez kampánytémává vált.

– Ott van a videó, amit Neuköllnben készítettél! Az egy dolog, hogy te nem találkoztál az élősködő, a helyieket terrorizáló muszlimokkal, de vajon a helyiek mertek neked őszintén beszélni erről? Hiszen a németek iszonyúan próbálnak elhatárolódni attól, hogy bárki is idegengyűlölőnek állítsa be őket. A svédek szintén. Ha akarod ezer olyan felvételt mutatok, amelyeken muszlim hordák üvöltik London utcáin, hogy England go to hell! (jelentése: pokolba Angliával!)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.