2018. február 25., vasárnap

MILYEN NÉPET KÍVÁN A FIDESZ SZOLGÁLNI?

KARVALYOK FÖLDJE BLOG
Szerző: Karvalyok Földje
2018.02.25.


Ha a legrövidebb választ akarjuk adni, akkor egy olyan népet, amely 100%-ig becsicskult. Ha hosszabban kívánnák kifejteni és egy kicsit szofisztikáltabban, hogy még a Google fordító is értelmezni tudja a (az oroszból lenyúlt csicska szóval ugyanis nem tud mit kezdeni), akkor a Fidesz és maga Orbán Viktor olyan népet kíván akar maga alá, amely kritikátlanul és gondolkodás nélkül megszavazza azokat, akik bizonyíthatóan szétlopják a feje fölül az országot. És igen, mára már megfordult a kocka – hazánk nem az a demokrácia, ahol a megválasztott politikusok szolgálják a népüket (cserébe fizetést és társadalmi megbecsülést kapnak), hanem a nép szolgálja a politikusokat leginkább annak az adónak a befizetésével, amely későbbiekben lenyúlásra kerül. Aki pedig nem a Fideszre szavaz, az jobb, ha ott döglik meg, ahol van, mert odafent a kutya sem fogja emberi lény számba venni és örülhet, ha nem hazaárulózzák le.

Hogy ez mennyire így van, vidéki polgármesterünk (nép által választva, nép által fizetve ugyebár) sommáson össze is foglalta:

„A Fidesz nyer, mert azzal azért tisztában vagytok, hogy nyer, és ha nem fideszes lesz a képviselőnk, akkor bizony szopni fogunk. Lóf…t fognak adni olyan területre, ahol nem fideszes a képviselő. Az az igazság, hogy én sem adnék. Ahol nem ránk szavaznak, mert az úgyis kiderül, ott megnézhetik magukat” (Putnok polgármestere, Tamás Barnabás)

Röviden: aki nem a Fideszre szavaz, az a saját befizetett adójának visszaosztásából egy fillért sem érdemel, sőt az uniós forrásokból sem, pedig azt sem a fideszesek gazdagítására szánná Brüsszel eredetileg, hanem az ország felemelésére. Mert a magyar politikus nem a népet szolgálja, azt a népet, amelyet elviekben megillet a szólás- és véleménynyilvánítási szabadság meg a választás joga, hanem Önmagát és azt a pártot, amely elérte, hogy országunk lassan már az Unió legkorruptabb országa legyen, és borítékolható, lesz még rosszabb is. Mert az út kikövezve és ha valami csoda nem történik, bizony lejjebb süllyedünk még a jelenlegi 66. helynél, az tuti, hiszen mi változik? Semmi, hiszen a Fidesz deklarált gazdaságpolitikája a korrupció és az új nemzeti burzsoázia feltőkésítése sem állhat meg pár ezermilliárd lenyúlása után. Aki rászokott a lopásra, az lopni is fog, ha hagyják neki, a tigris sem veti le csíkjait, ahogy a kutyából sem lesz szalonna. Abban persze megoszlanak a vélemények, hogy kinek köszönhető ez a csodás helyezés, a Fidesz és Orbán Viktor szerint Sorosnak, míg mindenki más szerint a Fidesznek és magának Orbán Viktornak meg az orbánizmusnak. És ha hihetünk a 2009-es Orbán Viktor szavainak, akkor bizony ő maga a legnagyobb vétkes a dolgok ilyetén alakulásában, hiszen ő nem tesz az ég adta világon semmit a korrupció visszaszorítása és gazdaságunk „normális” irányba állítása érdekében:

A Transparency International jelentésében azt olvastam, hogy Magyarország minden évben elveszít kettőszáz milliárd forintot a közbeszerzések körül uralkodó korrupció miatt. A nyugdíjasok zsebében való kotorászás, a közalkalmazottak fizetésének befagyasztása helyett tehát először azokat a döntéseket kellene meghozni, amelyekkel a korrupciót vissza lehet szorítani.”

nyilatkozta annak idején Orbán Viktor, igaz, akkor még nem az ő kezében volt a kiskamra kulcsa és nem építette ki azt a maffiaállamot sem, amely intézményesítette az akkor még az általa oly látványosan megvetett korrupciót. És az országunk akkor még „csak” a szégyenletes 47. helyen tanyázott, nem pedig a mostani béka-mélységben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.