2018. február 23., péntek

MIT SULYKOL A KORMÁNYPÁRTI PROPAGANDA?

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: KEREKES SÁNDOR
2018.02.22.



Torkos Matild, a hosszú ideje tevékenykedő, Fideszpárti hurrá-optimista ismét cikket közölt az ellenzék hibáiról, mondván, hogy azért nem boldogul az ellenzék, mert a Fidesz kormány oly remekül vezeti az országot. Emellé példákat is felsorol. Ettől akadt ki a türelmem.

Lássuk tehát, hogy mivel érvel Torkos Matild!

Lássuk csak, hogy mi igaz ezekből a túlméretezett állításokból!

Matild Torkos írja:

“Az infláció elenyésző.”

– az infláció hivatalosan három százalék körül jár, de azok az árúcikkek, amelyeket a legtöbb ember vásárol sokkal nagyobb mértékben drágultak, a sertéshúsé 12,7%-kal, a baromfihús ára 14,9%-kal, a sajté 10,8%-kal, a cukoré 8,9%-kal, a kenyér és pékáru 20-30%-kal, a tojás 50%-kal míg az egészségügyben az infláció 25-30%…… Tekintsük át egyszersmind a lakbéreket, amelyek a következő mértékben emelkedtek az ország legtöbb részén:

Pest megye: 33,3%, Vas megye: 37,1%, Komárom-Esztergom,33,3%, Nógrád: (az ország egyik legszegényebb megyéje,): 7,8%, Békés: 75,5%, Baranya: 30,7%, és még Borsod-Abaúj-Zemplénben a szintén meglehetősen szegény megyében is 8,3%……. Elenyésző infláció? Hol méltóztatik élni Naccsád?

“a forint stabil”

– igen, a forint stabilan elvesztette az eredeti értékének egy harmadát……

“a cégek 2,5 százaĺék alatti kamatszinten jutnak hitelhez”

– igen, csak alig akad magyar cég amely elég hitelképes ahhoz, hogy a feltételeknek megfeleljen. Hiába az alacsony kamat, ha a kérelémezőt kizárják. …..

“a munkanélküliség, még ha a sokat szídott közmunkaprogramnak köszönhetően is, nem jelentős…”

– Igen, a munkanélkülieket részben eladták rabszolgának, ezek a közmunkások, részben pedig exportálták őket Nyugat Europába…..

“a minimálbért emelték…”

– Igen csakhogy még mindig nem éri el a létminimumot. A dolgozók nagy része a nyomorban stabilizálja az állapotát…..

“a közbiztonság javult…”

– mely bűnözési ágakban? Mert a hazai termésű terroristák, például állandóan elő-elő bújnak. És közben a kormány további börtönöket épít. Miért, ha a bűnözés csökken?…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.