2018. február 18., vasárnap

NÉPSZAVAZÁS A BULINEGYEDRŐL: EGYSZERŰ VAGY JÓ MEGOLDÁST SZERETNÉNK?

MÉRCE
Szerző: BÜTTL FERENC
2018.02.17.


Miután az Alkotmánybíróság elutasította a népszavazás elleni beadványt, vasárnap helyi népszavazásra kerül sor Erzsébetvárosban (VII. kerület), arról, hogy a kerületben működő vendéglátó üzletek csak reggel 6 és éjfél között lehessenek-e nyitva. Kérdés, hogy ez a legjobb és leghatékonyabb módja annak, hogy pontosan feltárjuk az érintettek igényeit, a problémákat, és lehetséges megoldásokat keressünk rájuk.

A nyitvatartás korlátozása önkormányzati hatáskör, de ahogy a kerületi polgármester, Vattamány Zsolt (Fidesz) fogalmazott: „a képviselő-testület december 12-ei ülésén azért rendelte el a népszavazást, mert ebben a kérdésben nem tudtak dönteni”. Az önkormányzat – Vattamány állítása szerint – nem kampányol sem az igen, sem a nem mellett, egyszerűen az emberek véleményét szeretnék megismerni.

A Fidesz és a KDNP nem nyilvánul meg az ügyben, az ellenzéki pártok közül a Párbeszéd és a DK az igennel való szavazásra hív fel, a Momentum és a Liberálisok a nem mellett érvelnek, míg a Jobbik és az MSZP nem foglal állást a kérdésben, pusztán a részvételre buzdít. Az LMP, miután önkormányzati képviselőjük elsőként kezdeményezte a helyi népszavazást ebben az ügyben, hátrébb lépett és az igennel való szavazás helyett arra buzdítja a kerületi lakosokat, hogy menjenek el szavazni. (azonnali.hu)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.