2018. február 25., vasárnap

OLYAN KONZULTÁCIÓ, AHOL VALÓDI KÉRDÉSEK VANNAK, NEM KELL - ORBÁN CSALÁS NÉLKÜL NEM MERI MEGKÉRDEZNI A NÉPET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.02.24.


Orbán Viktor miután teljesen kiüresítette a parlament és a népszavazás intézményét, ez utóbbit kizárólag magának tartva fenn propagandacélokra, a “nemzeti konzultáció” sehol nem törvényesített és szabályozott “intézményét” nevezte ki a “demokrácia” alapjául. Az alaptörvénytől kezdve mindent a “nemzeti konzultáció” hitelesít, legalábbis papíron.

Az orbáni “nemzeti konzultációk” hazugságának legfényesebb bizonyítéka, hogy Orbán V. nem csatlakozott a francia elnök által kezdeményezett valódi európai konzultációhoz. Ez azt jelenti, hogy lehet legitim egy konzultáció, amelyben kikérik a polgárok véleményét, de azok nem arra valók, hogy propagandaszöveget terjesszenek, és olyan formában tegyenek fel hamis kérdéseket, amelyekre csak egyféleképpen lehet válaszolni.

Az orbáni konzultációk ugyanolyan hamisak és hazugok, mint az egész rendszer, és a NER-t jól szimbolizáló Kossuth-tér hamis, másolt szobrai. A kérdőívek készítése tudomány, amely világos alapelvekkel és alapszabályokkal rendelkezik. Orbán nemzeti konzultációs kérdőívei megszegnek minden szakmai szabályt, durván torzítanak, nem kérdeznek, hanem választ sugallnak, és nem alkalmasak arra, hogy a megkérdezettek igazi véleményt nyilvánítsanak.

A hamis konzultációs kérdőívek kiértékelése sem nyilvános, nem ellenőrzött, még ezekről is kiderült, hogy csalnak. A hazug kérdésekre épülő, torzított eredményt sem merik korrekt, s ellenőrizhető módon kiértékelni. Az egész egy család az első lépéstől az utolsóig, kizárólag azt a célt szolgálja, hogy Orbán, aki a hatalom kizárólagos gyakorlását valósítja meg, saját önkényes döntéseinek “demokratikus” látszatot adjon, és a 90 százalékos támogatottságot hazudja mögé. Így működik egy primitív, leplezett diktatúra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.